Αρχική InfoMommy Υγεία Πώς να αντιμετωπίσετε τους πόνους περιόδου στις διακοπές σας

Πώς να αντιμετωπίσετε τους πόνους περιόδου στις διακοπές σας

period-pains

Από τον Σωτήρη Μήτρου, Χειρουργός Γυναικολόγος Μαιευτήρας, Μαιευτήριο «Ρέα»

Kαλοκαίρι, και οι πολυπόθητες διακοπές στη θάλασσα ήρθαν. Mαζί όμως ήρθε και η περίοδος και η ερώτηση: Τι κάνω τώρα με τους πόνους που θα μου χαλάσουν τις διακοπές;

Με την πρώτη υποψία πόνου, πάρετε κάποιο παυσίπονο που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους πόνους περιόδου. Το αντιφλεγμονώδες φάρμακο «κρατά» τα επίπεδα των προσταγλαδινών χαμηλά, αποτρέποντας έτσι τις συσπάσεις στις κράμπες και τον πόνο.

Η ιβουπροφαίνη, ένα Μη Στερινοειδές Αντιφλεγμονώδες Φάρμακο με βάση αποτελέσματα ερευνών, είναι αποτελεσματικότερη της παρακεταμόλης και των άλλων αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και με καλύτερο προφίλ ασφάλειας. Με τη σωστή χρήση της, η αποτελεσματικότητα της μπορεί να φτάσει μέχρι και 95% στην μείωση του πόνου της περιόδου. Επιπρόσθετα, η ιβουπροφαίνη φαίνεται να έχει λιγότερες ανεπιθύμητες παρενέργειες στο γαστρεντερικό σύστημα, έναντι ενός άλλου σκευάσματος, της ναπροξένης. Για τους λόγους αυτούς, προτείνεται από Διεθνείς οδηγίες, ως θεραπεία πρώτης εκλογής, λόγω της αποτελεσματικότητας και του προφίλ ασφάλειας που διαθέτει.

Η ιβουπροφαίνη βρίσκεται ως δραστική ουσία στο «Nurofen Express Πόνοι Περιόδου» το οποιο στοχεύει στη λύση του προβλήματος αφού η δράση του ξεκινά μέσα σε λίγα λεπτά από τη λήψη του και διαρκεί μέχρι 8 ώρες.

Τα αντισυλληπτικά είναι ένας ακόμα καλός φαρμακευτικός τρόπος να μειώσετε τους πόνους της περιόδου, όταν τα αντιφλεγμονώδη δεν είναι αποτελεσματικά, αλλά και να αποφύγετε τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Ζητήστε από τον/την γυναικολόγο σας κάποια που πραγματικά έχουν βρεθεί να εξυπηρετούν και αυτούς τους σκοπούς.

Άλλοι εναλλακτικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε του πόνους περιόδου είναι η γυμναστική και η σωστή διατροφή:

  •     Καταναλώστε Ω3 λιπαρά, τα οποία βρίσκονται σε λιπαρά ψάρια όπως ο σολωμός και η σαρδέλα.
  •     Αποφύγετε τον καφέ. Κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι ικανός να αυξήσει την ένταση και τους σπασμούς των μυών με αποτέλεσμα να επιδεινώσει την κατάστασή σας.
  •     Φάτε όσπρια. Μετριάζουν τον πόνο τις δύσκολες μέρες.
  •     Πείτε ναι στην κανέλλα. Διαθέτει ευεργετικές ιδιότητες καθώς σας ανακουφίζει σημαντικά τις δύσκολες μέρες.
  •     Αποφύγετε τη ζάχαρη και τα παχιά γλυκά. Είναι γνωστή η μανία για γλυκό αυτέ τις ημέρες, αλλά καλύτερα να τα αποφύγετε και να τα αντικαταστήσετε με μέλι ή με ένα κομμάτι παστέλι.
  •     Δυόσμος και μέντα. Εκτός του ότι χαρίζουν ευχάριστη αναπνοή είναι γνωστά και για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.