Αρχική Χριστουγεννιάτικος Οδηγός Πώς να απαντήσετε στις άβολες ερωτήσεις των μικρών παιδιών για τα Χριστούγεννα

Πώς να απαντήσετε στις άβολες ερωτήσεις των μικρών παιδιών για τα Χριστούγεννα

EthanSantaΈφτασε ξανά η εποχή του χρόνου που τα παιδιά αρχίζουν να κάνουν παράξενες ερωτήσεις σχετικά με τον Άγιο Βασίλη, στις οποίες πραγματικά δεν ξέρουμε πώς να απαντήσουμε

Υπήρχαν εποχές που τα παιδιά δεν είχαν κανέναν απολύτως ενδοιασμό όσον αφορά την ιστορία του Άγιου Βασίλη που κατεβαίνει στο σπίτι από την καμινάδα, προσφέροντας δώρα μέσα σε κάλτσες κι έπειτα εξαφανίζεται μέσα στη νύχτα πάνω στο έλκηθρο του. Σήμερα, όμως, η ιστορία των Χριστουγέννων έχει αρχίσει να χάνει την παλιά αίγλη της, ενώ τα χαμόγελα και η ανυπομονησία των παιδιών έχουν αντικατασταθεί από ερωτήσεις και αμφιβολίες.

Η Dr. Rebecca Chicot, ειδικός σε θέματα ανάπτυξης του παιδιού, συμβουλεύει τους γονείς για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις συχνές ερωτήσεις των παιδιών περί Χριστουγέννων που τους κάνουν να αισθάνονται άβολα:

1. Γιατί ο Άγιος Βασίλης δεν καίγεται όταν κατεβαίνει από την καμινάδα;

Υπάρχουν πολλά δύσκολα ερωτήματα σχετικά με τα Χριστούγεννα καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και ιδιαίτερα από την ηλικία των 5 ετών και άνω μπορούν να σας περάσουν από κανονική ανάκριση! Το καλύτερο θα ήταν σε αυτή την περίπτωση να διατηρήσετε το μυστήριο όσο το δυνατόν πιο μεγάλο. Πείτε του την ιστορία που σας έλεγαν οι δικοί σας γονείς ως παιδιά ή επινοήστε μια δική σας. Απλά φροντίστε να ανταποκρίνεται στην ηλικία και την ιδιοσυγκρασία του κάθε παιδιού.

091220175317-large2. Αν ο Άγιος Βασίλης μπορεί να χωρέσει στην καμινάδα, γιατί δεν κάνουν το ίδιο και οι διαρρήκτες;

Μπορείτε να δοκιμάσετε το εξής: «Οι συνηθισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν με ασφάλεια στις καμινάδες, αλλά ο Άγιος Βασίλης δεν στριμώχνεται ούτε ταξιδεύει με τον τρόπο που θα το κάναμε εμείς».

3. Γιατί υπάρχουν πολλοί Άγιοι Βασίληδες στο εμπορικό κέντρο;

Εάν στήνεστε κι εσείς σε τεράστιες ουρές για να δείτε μαζί με τα παιδιά σας τον Άγιο Βασίλη, θα μπορούσατε εύκολα να τα πείσετε ότι αυτός είναι ο πραγματικός. Όταν, όμως, υπάρχουν πολλοί Άγιοι Βασίληδες μπορείτε να εξηγήσετε στα παιδιά ότι πρόκειται για υπαλλήλους των καταστημάτων που μεταμφιέζονται για να βοηθήσουν τον πραγματικό να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά.

4. Αν δεν είμαι καλό παιδί, ο Άγιος Βασίλης δεν θα μου φέρει δώρο;

Η Dr. Rebecca Chicot συμβουλεύει να μην δωροδοκείτε τα παιδιά με τα δώρα των Χριστουγέννων, ούτε να τα εκβιάζετε ότι δεν θα πάρουν τίποτα επειδή δεν ήταν καλά παιδιά όλη τη χρονιά. Όταν μεγαλώσουν, αργά ή γρήγορα, θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ της καλής συμπεριφοράς και των δώρων που λαμβάνουν.

5. Πώς προλαβαίνει ο Άγιος Βασίλης να επισκεφθεί όλα τα σπίτια του κόσμου σε ένα βράδυ;

Και πάλι θα πρέπει να επιλέξετε μια εξήγηση με την οποία έχετε εξοικειωθεί. Μπορείτε να του πείτε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν βιώνει το χρόνο όπως εμείς. Έτσι, η νύχτα των Χριστουγέννων διαρκεί πολύ περισσότερο για εκείνον, ώστε να έχει στη διάθεση του όσο χρόνο χρειάζεται για να τρέξει γρήγορα και να μοιράσει τα δώρα σε όλους μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.