Πώς να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Η ανυπομονησία της αναχώρησης για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, συνήθως μας κάνει να ξεχνάμε όλα τα άλλα, όπως την ασφάλεια του κινητού τηλεφώνου που έχουμε μαζί μας και όσα σημαντικά στοιχεία είναι αποθηκευμένα σε αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δεν σκεφτόμαστε τι έχουμε αποθηκεύσει στη μνήμη του τηλεφώνου μας, πολύ περισσότερο πόσο σημαντικές πληροφορίες υπάρχουν μέσα σε αυτό!

Αν κάτσουμε να σκεφτούμε, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, τι σημαίνει το smartphone που κρατάμε στα χέρια μας, θα διαπιστώσουμε ότι η συσκευή που κρατάμε στα χέρια μας περιέχει σχεδόν ολόκληρη τη ζωή μας: επαφές, ηλεκτρονικά μηνύματα, συνομιλίες, φωτογραφίες, κάποιες μελλοντικές ή εν εξελίξει επαγγελματικές συναντήσεις μας κ.λπ. Έτσι, η επόμενη σκέψη που συνειρμικά έρχεται στο μυαλό μας είναι το πόσο καλά ασφαλισμένα παραμένουν τα πολύτιμα αυτά στοιχεία, που είναι «φορτωμένα» στο κινητό μας τηλέφωνο, και πόσο προστατευμένα είναι σε σχέση με τον κίνδυνο του να πέσουν σε λάθος χέρια.

Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι κάποιες φορές και εμείς οι ίδιοι γινόμαστε «απειλή» για το κινητό μας. Αν, για παράδειγμα, κατά λάθος βραχεί ή απλά το ξεχάσουμε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Σε μία τέτοια περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι θα χάσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και θα είμαστε ασφαλείς μόνο αν έχουμε προνοήσει να κρατήσουμε κάποιο αντίγραφο των στοιχείων μας.

Μέχρι πρόσφατα, το να μας κλέψει κάποιος το κινητό μας, δεν αποτελούσε καταστροφή. Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο θα ήταν ο κλέφτης να κάνει μία διεθνή κλήση ή να στείλει αρκετά μηνύματα πριν καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε με τον πάροχό μας και να ζητήσουμε την απενεργοποίηση της κάρτας SIM. Τώρα, όμως, με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα περισσότερα από τα προσωπικά μας στοιχεία αποθηκεύονται στη μνήμη του smartphone. Κάποιοι χρήστες πιστεύουν ότι τα στοιχεία τους, που βρίσκονται αποθηκευμένα στα κινητά τους, διασφαλίζονται με τον κωδικό του PIN ή ένα απλό σχέδιο ξεκλειδώματος που εμφανίζεται στην οθόνη. Παρ’ όλα αυτά, συχνά ο κωδικός του PIN είναι μια επανάληψη του ίδιου αριθμού τέσσερις φορές και το σχέδιο είναι ένα απλό γράμμα όπως το L ή το U που μπορεί κάποιος να σκεφτεί σχετικά εύκολα. Έτσι, ο νέος «κάτοχος» το κινητού μας, πολύ γρήγορα αποκτά πρόσβαση στις φωτογραφίες μας, στα επαγγελματικά ή προσωπικά μας μηνύματα, στο λογαριασμό μας στο Facebook ή τις επαφές μας.

p9 All3

Η Huawei έχει εξοπλίσει τα νεότερα smartphones της – το Huawei P9, το P9 Plus και το P9 lite, με μία τεχνολογία που καθιστά την πρόσβαση στο κινητό πολύ πιο ασφαλή. Το τηλέφωνό μας προστατεύεται με το δακτυλικό μας αποτύπωμα, που για τον καθένα είναι ένα και μοναδικό! Επιπλέον, μέχρι πρόσφατα, όσο περισσότερη ασφάλεια προσέφεραν τα τηλέφωνά μας, τόσο πιο δύσκολο ήταν να τα ξεκλειδώσουμε αυτόματα. Όσον αφορά στη Huawei, το πρόβλημα έχει άμεση λύση. Χάρη στον ανιχνευτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο τηλέφωνό μας, η διαδικασία γίνεται ευκολότερη και πιο γρήγορη, καθώς αυτός είναι εγκατεστημένος στην πίσω πλευρά του κινητού και αρκεί ένα ελαφρύ χτύπημα για να ενεργοποιήσει την οθόνη και το τηλέφωνό μας να ξεκλειδώσει αμέσως!

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr