Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Πώς να διατηρήσετε την προσοχή του μωρού με 5 απλά βήματα

Πώς να διατηρήσετε την προσοχή του μωρού με 5 απλά βήματα

Τα μωρά στην ηλικία των 2-3 μηνών μαθαίνουν σταδιακά να παρακολουθούν τις εκφράσεις του προσώπου σας. Σας ακούνε την ώρα που τους μιλάτε και προσπαθούν να σας παρακολουθήσουν με βλεμματική επαφή. Η βλεμματική επαφή είναι το θεμέλιο για την κοινωνική και γλωσσική ανάπτυξη του μωρού και αυτός είναι ένας λόγος που ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής, συμβουλεύει τους γονείς να ενισχύσουν αυτό το κομμάτι.

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς:

Όταν μιλάτε στο μωρό, κατεβείτε στο επίπεδο των ματιών του για να μπορεί να παρατηρεί καλύτερα τις εκφράσεις του προσώπου σας. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσετε την προσοχή του και θα καταλαβαίνει τις προθέσεις των λέξεών σας.
Αφιερώστε χρόνο και παίξτε μαζί του. Κάντε του αστείες γκριμάτσες, βγάλτε έξω τη γλώσσα ή σουφρώστε τα χείλη σας. Κρατήστε τις αστείες εκφράσεις σας για κάποια δευτερόλεπτα και παρατηρήστε τις αντιδράσεις του.
Βάλτε το πρόσωπό σας πολύ κοντά στο δικό του και ενθαρρύνετέ το να αγγίξει το στόμα και τη μύτη σας όταν του μιλάτε. Φιλήστε τα δαχτυλάκια του και βοηθήστε το να σας αγγίξει.
Τραγουδήστε του και διακόψτε το τραγούδι σας, καθώς βάζετε το χεράκι του στο στόμα σας. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα βγάλτε το χεράκι του και συνεχίστε το τραγούδι σας.
Μιλήστε του γλυκά και τρυφερά κρατώντας το στην αγκαλιά σας σε απόσταση 20-25 εκατοστών, ώστε να μπορεί να σας βλέπει καθαρά.

Συμβουλή Ειδικού:

Τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός μωρού ο εγκέφαλός του αναπτύσσεται ραγδαία. Είναι πολύ σημαντικό να του δώσετε τα απαραίτητα ερεθίσματα, ώστε να αναπτύξει ικανότητες, συναισθήματα και δεξιότητες που θα το συνοδεύουν σε όλη τη ζωή του. Εάν παρατηρήσετε ότι το μωράκι σας δυσκολεύεται να διατηρήσει την προσοχή του στο πρόσωπό σας, τότε είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε ένα αναπτυξιακό κέντρο για αξιολόγηση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.