Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Πώς να διαχειριστώ τις εξάρσεις θυμού της 7χρονης κόρης μου κάθε φορά που διαφωνούμε;"

"Πώς να διαχειριστώ τις εξάρσεις θυμού της 7χρονης κόρης μου κάθε φορά που διαφωνούμε;"

Τον τελευταίο μήνα η κόρη μου 7 ετών, σε περιπτώσεις που ερχόμαστε σε διαφωνία, υψώνει τη φωνή της και όταν προσπαθώ να την ηρεμήσω, λέγοντάς της να μην φωνάζει και να μιλήσουμε ήρεμα, εκείνη πιέζει τον εαυτό της και βάζει τα κλάματα.

Απαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος

Συχνά τα παιδιά σε αυτή την ηλικία χρησιμοποιούν το κλάμα ή τη φωνή για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους ή να επιβάλλουν τα θέλω τους. Κατανοείστε τον θυμό τους, ακούστε τα θέλω τους και προσπαθήστε να βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση. Εάν τυχόν παραμείνετε στην αρχική σας θέση, εξηγήστε τους λόγους για τους οποίους θεωρείτε ότι είναι η σωστή. Θυμηθείτε πως αντιδρούσατε εσείς ως παιδιά στις γονικές παραινέσεις. Απαντήσεις τύπου "έτσι το λέω εγώ" ή "είμαι γονιός και εγώ αποφασίζω", δεν είναι αρκετές για να θεσπίσουν τον διάλογο ανάμεσα στα παιδιά σας. Ενισχύουμε τα παιδιά μας να παίρνουν θέση, να έχουν άποψη, έτσι ενδυναμώνουμε την αυτοπεποίθηση τους.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος – Οικογενειακη Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολογος
Τηλ: 6936637612/ 215 5300652
http://www.greekpsychologist.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.