Αρχική Infokids Υγεία Πώς να διδάξετε στο παιδί σας τις βασικές αρχές διαχείρισης των χρημάτων

Πώς να διδάξετε στο παιδί σας τις βασικές αρχές διαχείρισης των χρημάτων

gallo_kids_allowance_1Ως γονείς θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας έχουν τα εργαλεία και τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να ζήσουν μία ευτυχισμένη ζωή. Γι’ αυτό χρειάζεται να τους διδάξετε όλα όσα ξέρετε, από το πώς να δέσουν τα κορδόνια τους μέχρι το πώς να διαχειρίζονται έξυπνα τα χρήματά τους.

Ακόμη και τα πολύ μικρά παιδιά μπορούν να κατανοήσουν τις βασικές οικονομικές αρχές, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν το θεμέλιο μιας επιτυχημένης διά βίου σχέσης με το χρήμα. Οι παρακάτω συμβουλές είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης.

Τα χρήματα δεν έρχονται από το πουθενά. Θέλετε να βοηθήσετε το παιδί σας να αναπτύξει μια υγιή σχέση με τις δαπάνες; Ξεκινήστε από τη συσχέτιση μεταξύ σκληρής δουλειάς και χρημάτων. Δημιουργήστε ένα γράφημα εργασιών που δείχνει στο παιδί πόσα χρήματα μπορεί να κερδίσει για κάθε εργασία που ολοκληρώνει. Αυξήστε την πολυπλοκότητα της εργασίας και το ποσό της αμοιβής με βάση την ηλικία του παιδιού σας.

Ως εναλλακτική λύση στο σύστημα εργασιών, θα μπορούσατε να δώσετε στο παιδί σας ένα μηνιαίο επίδομα. Το ποσό μπορεί να αυξηθεί καθώς το παιδί σας μεγαλώνει. Διευκρινίστε για ποιους σκοπούς προορίζονται τα χρήματα. Ο,τιδήποτε άλλο θελήσει, πέρα από αυτά που είστε πρόθυμοι να καλύψετε, θα πρέπει να καλυφθεί από το επίδομα του. Υπενθυμίστε του, όμως, ότι ο προϋπολογισμός του θα πρέπει να καλύψει ολόκληρο το μήνα.

Kid-Hanging-Up-Money

Τα παιδιά είναι παιδιά. Βασικό τους μέλημα, όταν έχουν κάποια μετρητά στο χέρι, είναι να επενδύσουν σε κάτι διασκεδαστικό όπως τα παιχνίδια ή οι καραμέλες. Η μέθοδος με τα τρία βάζα θα τα βοηθήσει να μάθουν τη σημασία της κατανομής των χρημάτων τους για διαφορετικούς σκοπούς:

Έξοδα: στο βάζο αυτό μπαίνουν τα χρήματα που θα μπορούσε να ξοδέψει για μία βόλτα με τους φίλους του.

Ταμιευτήριο: όποιος κι αν είναι ο στόχος του παιδιού σας αυτή τη στιγμή, από ένα νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι μέχρι ένα ζευγάρι παπούτσια, βοηθήστε το να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Φιλανθρωπίες: ενσταλάξτε την ιδέα της φιλανθρωπίας στο παιδί σας από μικρή ηλικία, βοηθώντας το να επιλέξει έναν οργανισμό ή ένα σωματείο με το οποίο θα ήθελε να μοιραστεί τα χρήματά του.

Καθώς το παιδί σας προσθέτει χρήματα σε κάθε βάζο, μπορείτε να παρακολουθήσετε την υπευθυνότητα του να αυξάνεται, ενισχύοντας συγχρόνως τις έννοιες της υπομονής, της σκληρής δουλειάς και της τελικής ανταμοιβής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.