Αρχική InfoDad Πώς να εξασφαλίσετε το δέσιμο του πατέρα με το μωρό

Πώς να εξασφαλίσετε το δέσιμο του πατέρα με το μωρό

Father Holding Infant SonΟι μπαμπάδες σήμερα συμμετέχουν πιο ενεργά στη ζωή των παιδιών τους από τους πατέρες της προηγούμενες γενιάς, γεγονός το οποίο είναι σημαντικό για ολόκληρη την οικογένεια.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο για έναν μπαμπά να χαράξει ένα ρόλο στη ζωή του μωρού του. Είναι γεγονός ότι ο μπαμπάς και το μωρό αναπτύσσουν το δικό τους δέσιμο μεταξύ τους, το οποίο δεν είναι λιγότερο σημαντικό από το δέσιμο με τη μαμά.

Ένας καλός και σίγουρος τρόπος για να πετύχετε αυτό το δέσιμο με το παιδί σας είναι ο μάρσιπος αγκαλιάς. Κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά σας, έχετε εξασφαλίσει το πρώτο βήμα για να έρθετε πιο κοντά. Η
διαδικασία αυτή έχει ευεργετικά αποτελέσματα ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες, όπου μπορείτε να διευκολύνετε τη σύζυγό σας να κοιμηθεί -κάτι που το έχει μεγάλη ανάγκη- ή να κάνει κάτι για τον εαυτό της.

father-baby-sling-carrierΑναλάβετε την αλλαγή της πάνας. Ένα μωρό θα χρειαστεί χιλιάδες αλλαγές πάνας κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Επωφεληθείτε από τη διαδικασία, κοιτώντας στα μάτια το μωρό την ώρα που το αλλάζετε και μιλώντας του. Μπορείτε επίσης να αναλάβετε τη νυχτερινή βάρδια, ώστε να εξασφαλίσετε το λεγόμενο δέσιμο με το μωράκι σας. Όταν, για παράδειγμα, ξυπνάει στις 3 τα ξημερώματα και πεινάει, δώστε του εσείς το μπιμπερό αντί για τη σύζυγό σας. Στην περίπτωση του θηλασμού και εάν δεν το έχει πάρει ο ύπνος μετά το τάισμα, μπορείτε να του τραγουδήσετε ένα νανούρισμα.

Επιπλέον, οι μπαμπάδες έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να ασχοληθούν με το μωρό παίζοντας παιχνίδια που απαιτούν καλή φυσική κατάσταση και αρκετή δύναμη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το λεγόμενο “αλογάκι”, το οποίο ενδείκνυται εάν το μωρό έχει κλείσει τους 6 μήνες. Μια βόλτα στους ώμους του μπαμπά, αποτελεί καλή άσκηση για τους μύες του παιδιού και βοηθά στην ανάπτυξη και την αίσθηση της ισορροπίας και του συντονισμού.

Αυτό που έχετε να κάνετε οι μαμάδες, προκειμένου να επιτευχθεί το δέσιμο πατέρα-μωρού, είναι να αφήσετε το σύντροφό τους να αναλάβει κάποια από τα βασικά καθήκοντα του παιδιού χωρίς να τον επικρίνετε αλλά βοηθώντας τον να μάθει να φροντίζει και να αλληλεπιδρά με το μωρό. Γι’ αυτό δεν είναι συνετό να τον επιπλήττετε στην περίπτωση λάθους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τον εμπιστευτείτε!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter