Πώς να εξοικονομήσετε χώρο στο δωμάτιο παιδιών διαφορετικού φύλου

Είναι απόλυτα κατανοητό η διακόσμηση ενός και μόνο υπνοδωματίου για δύο παιδιά να σας δυσκολεύει. Πόσο μάλιστα αν πρόκειται για δύο παιδιά διαφορετικού φύλου. Υπάρχουν, όμως, τρόποι για να γίνει και εμείς ετοιμάσαμε να σας προτείνουμε 3 από αυτούς.

Το σημαντικότερο που πρέπει να έχετε κατά νου, ανεξάρτητα από το φύλο των παιδιών, είναι πως κάθε παιδί είναι μοναδικό και θα πρέπει να έχει το δικό του, μοναδικό, χώρο ακόμη κι αν αυτός είναι ένα μικρό τμήμα ενός δωματίου.

Προτεραιότητα σε ένα παιδικό υπνοδωμάτιο για δύο παιδιά έχει το να μπορούν να συνυπάρξουν τα απαραίτητα αυτού (όπως κρεβάτια, ντουλάπες, γραφεία) αλλά και τα δευτερευούσης, όχι όμως και μικρότερης σημασίας, πράγματα για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

kids-room

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελούν πάντα τα κρεβάτια που ναι μεν είναι άκρως απαραίτητα, από την άλλη όμως πιάνουν τόσο χώρο ενώ επί της ουσίας είναι μόνο για τον ύπνο. Ξεκινήστε, εκμεταλλευτείτε όλα τα μεγέθη του υπνοδωματίου δηλαδή μήκος, πλάτος αλλά και ύψος. Το τελευταίο σας δίνει μια δυνατότητα ανάπτυξης που σε άλλους χώρους δεν σας είναι και τόσο απαραίτητο, λειτουργικά τουλάχιστον.

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com