- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα παπούτσια για τα παιδιά σας

Τα παιδικά ποδαράκια μεγαλώνουν γρήγορα, και η καλή εφαρμογή των παπουτσιών είναι πολύ σημαντική για τα πρώτα τους βήματα.

Επιλέγοντας τα σωστά παιδικά παπούτσια

Στις πρώτες απόπειρές του να γνωρίσει τον κόσμο το παιδί έχει ανάγκη από ένα περιβάλλον προστασίας και ασφάλειας που θα του επιτρέψει να αναπτυχθεί ελεύθερα και αρμονικά. Κατά το κρίσιμο αυτό στάδιο της σωματικής ανάπτυξης τα παπούτσια καλούνται να λειτουργήσουν ουσιαστικά σαν ένα κέλυφος προστασίας, που θα το προφυλάξει από τις βλαπτικές επιδράσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος και από μελλοντικά ορθοπεδικά προβλήματα και θα υποβοηθήσει την υγιή ανάπτυξή του.

Τα παιδικά παπούτσια έχουν, λοιπόν, ένα απαιτητικό έργο να φέρουν εις πέρας, γι’ αυτό θα πρέπει να αντέχουν την καταπόνηση και παράλληλα να είναι ελαφρά, μαλακά, άνετα και αναπαυτικά. Πρέπει να έχουν την κατάλληλη φόρμα και κυρίως να μοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με τα πόδια. Τα σκληρά και άκαμπτα παπούτσια επιβαρύνουν το μυοσκελετικό σύστημα του παιδιού, που δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την ανάπτυξή του.

Το ιδανικό παιδικό παπούτσι [2]πρέπει να κρατά το πόδι σταθερό, χωρίς όμως να το περιορίζει και να εμποδίζει τη φυσικότητα της κίνησης. Για τον λόγο αυτό επιλέγουμε παπούτσια που είναι εύκαμπτα στην περιοχή των δακτύλων, έτσι ώστε να επιτρέπουν στο πόδι να κινείται με ελευθερία και ασφάλεια. Το πίσω μέρος του παπουτσιού απαιτείται να παρέχει σωστή στήριξη στην ποδοκνημική άρθρωση, ενώ το πέλμα πρέπει να είναι ελαστικό και μαλακό και να βοηθά το πόδι –εύπλαστο και ατελώς διαμορφωμένο ακόμη– να σχηματίσει την καμάρα. Η σόλα θα πρέπει να είναι ελαφριά, ευλύγιστη, να ακολουθεί τη φυσική κάμψη του πέλματος που κινείται, αλλά συγχρόνως σταθερή και αντιολισθητική, ώστε να προφυλάσσει το παιδί από πτώσεις και ατυχήματα.

Προτιμήστε πάντοτε τα φυσικά υλικά και ελέγξτε σχολαστικά την ποιότητα του δέρματος. Θα πρέπει να είναι μαλακό και να επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει, ώστε να αποβάλλεται ο ιδρώτας και να αποφεύγεται ο κίνδυνος μυκητιάσεων. Το σκληρό δέρμα και τα συνθετικά υλικά δεν θεωρούνται κατάλληλα.

Τέλος, ακολουθήστε με σεβασμό τις ανάγκες του παιδιού ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκεται. Έτσι:

 4 λόγοι που οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδικά παπούτσια Crocodilino

Εδώ και περισσότερα από τριάντα χρόνια η Crocodilino [2] φροντίζει να κάνει ακόμη πιο συναρπαστικό το ταξίδι της ανάπτυξης και της εξερεύνησης του κόσμου χαρίζοντας στα πρώτα βήματα του παιδιού σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά.

Η γνώση, απόρροια της πολύχρονης εμπειρίας αλλά και της αξιοποίησης των επιστημονικών και τεχνικών εξελίξεων που αφορούν το ανατομικό υπόδημα, εγγυάται ότι κάθε παπούτσι που φέρει την υπογραφή Crocodilino [2] θα είναι ποιοτικά και αισθητικά άρτιο. Η τήρηση υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και ο αδιάλειπτος και αυστηρός ποιοτικός έλεγχος αποτελούν μία ακόμη εγγύηση για τον γονιό, που μπορεί να παρακολουθεί χωρίς ανησυχία κάθε νέα κατάκτηση του παιδιού. Τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν χαρίσει στην εταιρεία ηγετική θέση στην αγορά του παιδικού και νεανικού υποδήματος αλλά και διεθνή αναγνώριση, που εκφράστηκε με την απονομή του ευρωπαϊκού βραβείου Euroaward για τον σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής των προϊόντων της.

Μπορείτε να βρείτε κοντινότερο κατάστημα στην περιοχή σας εδώ [3]

Τηλεφωνικό Κέντρο:

Ελλάδα: 801 700 73 78

ή 210 8738338

Κύπρος: (357) 2200 8170

Email: 
info@crocodilino.com