Αρχική InfoMommy Σχέσεις Πώς να ισορροπήσω ανάμεσα σε γονιός και σύζυγος;

Πώς να ισορροπήσω ανάμεσα σε γονιός και σύζυγος;

FamilyOnBeachΠολλές φορές η ρουτίνα της καθημερινότητας και τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται όταν υπάρχουν μικρά παιδιά, καλώς ή κακώς επηρεάζουν τις προσωπικές σχέσεις των γονέων που πολλές φορές ξεχνούν ότι είναι ζευγάρι και τους "καταπίνει" ο ρόλος που έχουν αναλάβει απέναντι στα παιδιά. Ρωτήσαμε φίλες μαμάδες να μας συμβουλεύσουν πώς θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τις εύθραυστες ισορροπίες ανάμεσα στο ρόλο μας ως ζευγάρι αλλά και ως γονείς παιδιών που χρειάζονται την παρουσία και την φροντίδα μας.

Ένα από τα σημαντικά πράγματα στο οποίο συμφώνησαν όλες οι μαμάδες είναι το γεγονός ότι το ζευγάρι θα πρέπει να προσδιορίσει από κοινού τις βάρδιες για το βραδινό ξύπνημα όταν τα παιδιά είναι βρέφη, καθώς επίσης να καθορίσει μαζί το πρόγραμμα των παιδιών ούτως ώστε όσο μπορεί ο ένας να συνεισφέρει στην δράση του άλλου, αποφεύγοντας οι ευθύνες και οι ανάγκες του μωρού να "πέφτουν" μόνον στον έναν κι άλλος να απολαμβάνει τα παιχνίδια και τη διασκέδαση του παιδιού.

Το ζευγάρι θα πρέπει να ξεκλέβει χρόνο από τα γονεικά του καθήκοντα και να το αφιερώνει στη σχέση του. Δοκιμάστε να βγείτε ραντεβού με το έτερον σας ήμισυ δύο ή τρεις φορές το μήνα. Θα νιώσετε τελείως διαφορετικά εκτός του οικιακού σας χώρου και θα βρείτε το χώρο αλλά και το χρόνο να μιλήσετε στο σύντροφο σας, να έρθετε πιο κοντά αλλά και να απολαύσετε το σύντροφό σας χωρίς να ανησυχείτε για τα τεκταινόμενα του σπιτιού.

Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι πριν γίνετε γονείς ήσασταν ο ένας για τον άλλον, δηλαδή, δεν θα πρέπει να παραμελείτε ή ακόμα χειρότερο να αδιαφορείτε για το σύντροφό σας βάζοντας σε πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα τα παιδιά σας. Προσπαθήστε να δίνετε στο σύντροφό σας την απαραίτητη προσοχή και να ενδιαφέρεστε για ό,τι έχει να σας πει όπως ακριβώς κάνατε και πριν τον ερχομό του παιδιού. Να θυμάστε οι άντρες νιώθουν πολλές φορές παραμελημένοι και ζηλεύουν βλέποντας τη γυναίκα να περνά περισσότερη ώρα με το παιδί. Κρατήστε τις ισορροπίες και η σχέση σας θα δείτε ότι θα βελτιωθεί θεαματικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.