Αρχική InfoMommy Συμβουλές Πώς να καθαρίσετε σωστά τη πλάκα του ατμοσίδερου

Πώς να καθαρίσετε σωστά τη πλάκα του ατμοσίδερου

10269553_851659698182983_3484145656616533063_nΚρατώντας το ατμοσίδερο καθαρό και σε καλή κατάσταση, έχουμε την καλύτερη απόδοση του αλλά κάνουμε και οικονομία. Θα αποκαλύπτουμε μερικές συμβουλές που θα κάνουν το ατμοσίδερό σας ολοκαίνουργιο!

Για να απαλλαγείτε από τις βρωμιές, απλώστε λίγη οδοντόκρεμα πάνω στη πλάκα του σίδερου και, στη συνέχεια, σκουπίστε την με ένα νωπό πανί. Προσέξτε μόνο το σίδερο να είναι απολύτως κρύο και η πρίζα του αποσυνδεδεμένη.

Αν η πλάκα του σίδερου έχει σημάδια που δεν μπορούν να φύγουν εύκολα, υπάρχει τρόπος να την καθαρίσετε με τον πιο γρήγορο τρόπο. Πάρτε ένα κομμάτι τσαλακωμένης εφημερίδας και σιδερώστε την μέχρι να φύγει τελείως το τσαλάκωμα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Και στις δύο περιπτώσεις, τα σημάδια από την πλάκα του σιδέρου θα μειωθούν αισθητά.

Γεμίστε το ατμοσίδερο μέχρι τη μέση με λευκό ξύδι και ενεργοποιήστε τη λειτουργία ατμού. Το ξύδι θα διαλύσει τα άλατα την ώρα που το σίδερο ζεσταίνεται. Όταν ζεσταθεί το σίδερο και πάντα έχοντας βάλει τον διακόπτη στον ατμό, αφήστε το σε οριζόντια θέση ή σιδερώστε ένα πρόχειρο ύφασμα, για να πάει παντού το ξύδι και να καθαρίσει τα άλατα. Ξεπλύντε το δοχείο του ατμοσίδερου με καθαρό νερό και μετά γεμίστε το με νερό μέχρι τη μέση. Αφήστε το νερό να εξατμιστεί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι ξύδι (επί 4 ώρες) για να αφαιρέσετε την βαλβίδα των αλάτων από το σίδερό σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.