Αρχική InfoMommy Συμβουλές Πώς να καθαρίσετε τα χαλιά σας ανάλογα με τη σύνθεσή τους

Πώς να καθαρίσετε τα χαλιά σας ανάλογα με τη σύνθεσή τους

Παλαιότερα οι νοικοκυρές συνήθιζαν να κρεμάνε τα χαλιά τους σε σχοινιά και να τα χτυπάνε επί ώρες μέχρι να καθαρίσουν. Σήμερα τα πράγματα είναι πιο απλά χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως η διαδικασία καθαρισμού ενός χαλιού είναι απλή υπόθεση. Κάθε χαλί πρέπει να καθαρίζεται με συγκεκριμένο τρόπο ανάλογα με τη σύνθεσή του. Γνωρίζοντας τη σύνθεση ενός χαλιού, γλιτώνετε χρόνο από το καθάρισμα και αποφεύγετε λάθη που μπορεί να γίνουν καθαρίζοντας με λάθος τρόπο το χαλί σας.

Συνθετικά χαλιά

  1. Σκούπισμα: Σκουπίστε καλά το χαλί σας με την ηλεκτρική σκούπα. Σκουπίστε προς όλες τις κατευθύνσεις και επιμένετε ξανά και ξανά στα ίδια σημεία μέχρι να καθαρίσει καλά όλο το χαλί από την πολλή σκόνη. Αδειάστε τακτικά την τσάντα της σκούπας πριν γεμίσει εντελώς γιατί αν δεν το κάνετε, η απόδοση της σκούπας μειώνεται.
  2. Υγρός λεκές: Αν πέσει κάποιο υγρό πάνω στο χαλί σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αμέσως ένα πανάκι ή μερικές χαρτοπετσέτες. Πιέστε με το χέρι σας απαλά ώστε να απορροφηθεί η περισσότερη ποσότητα και επαναλάβετε ξανά και ξανά με χαρτοπετσέτες ή στεγνή πετσέτα μέχρι να μην βγαίνει άλλο υγρό πάνω στις πετσέτες σας. Αν το χαλί σας ξεβάφει (θα το παρατηρήσετε πάνω στις πετσέτες) σημαίνει πως το υγρό που έπεσε πάνω στο χαλί είχε πετρέλαιο. Σε αυτή την περίπτωση καθαρίστε μόνο με ζεστό νερό και με πετσέτες.
    Στη συνέχεια, ανακατέψτε νερό με λίγες σταγόνες υγρού πιάτων. Επειδή το υγρό πιάτων είναι πολύ αλκαλικό, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα. Βάλτε 1/4 κ.σ. σε κάθε μισό λίτρο νερού. Τρίψτε ελαφρά τον λεκέ με ένα σφουγγαράκι ή οδοντόβουρτσα και επαναλάβετε μέχρι να καθαρίσει το χαλί εντελώς. Μην τρίβετε έντονα γιατί το δυνατό τρίψιμο μπορεί να καταστρέψει το χαλί σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.