Αρχική InfoMommy Συμβουλές Πώς να κόψω το κέικ χωρίς να ξεραθεί;- Δείτε το βίντεο

Πώς να κόψω το κέικ χωρίς να ξεραθεί;- Δείτε το βίντεο

772754347207104071Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να γευτείς ένα φρεσκοφουρνιστό κέικ. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη θέα του και κάθε φορά που το βγάζετε από το φούρνο τα μικρά σας, σας περιτριγυρίζουν για το πρώτο κομμάτι. Θα έχετε διαπιστώσει όμως ότι το κέικ ξεραίνεται πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να απολαύσετε εκείνη την χαρακτηριστική του γεύση μετά από λίγες ώρες από το ψήσιμο του. Ο λόγος; Όταν κόβουμε ένα κομματάκι από την άκρη του κέικ, αυτό αφήνει εκτεθειμένες δύο πλευρές, οι οποίες στην επαφή τους με τον αέρα «στεγνώνουν».

Αυτό ακριβώς απασχόλησε τους επιστήμονες με αποτέλεσμα να φτιάξουν ένα σχετικό βίντεο το όποιο μας καθοδηγεί για το πώς θα πρέπει να κόβουμε το κέικ ώστε να μην ξεραίνεται.

Πώς γίνεται:  

Κάντε δύο τομές στο κέντρο του κέικ για να δημιουργήσετε μια λωρίδα. Βγάλτε αυτή τη λωρίδα για να ξεκινήσετε και αμέσως μετά, σπρώξτε τα δύο μισά του κέικ μαζί και ενώστε τα με ένα λαστιχάκι. Όταν θελήσετε να ξαναφάτε, κόψτε πάλι μια λωρίδα από τη μέση. Θα είναι τόσο φρέσκο σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.