Αρχική Infokids Υγεία Πώς να μάθετε στο παιδί να φυσάει τη μύτη του χωρίς κλάματα

Πώς να μάθετε στο παιδί να φυσάει τη μύτη του χωρίς κλάματα

Για τους ενήλικες είναι αστείο και πολύ απλό, αλλά για ένα μικρό παιδί είναι δύσκολο να φυσήξει τη μύτη του! Γι αυτό οι γονείς μπορείτε να ξεκινήσετε να μαθαίνετε στο μικρό σας, από την ηλικία κιόλας των 2 ετών, να φυσάει τη μύτη του δείχνοντάς του την τεχνική με αστείο και διασκεδαστικό τρόπο.

Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής, εξηγεί ότι το να μάθετε στο παιδί σας, από μικρή ηλικία, να φυσάει τη μύτη του θα του είναι χρήσιμο σε ένα κρυολόγημα ή συνάχι.

Παρακάτω αναφέρει μερικές χρήσιμες συμβουλές εκμάθησης:

• Ενθαρρύνετε το παιδί σας να νιώσει τον αέρα που εξέρχεται από κάθε ρουθούνι σας κι έπειτα ζητήστε του να κάνει κι εκείνο το ίδιο με τα δικά του.
• Πάνω σε ένα τραπεζάκι τοποθετήστε μαλακά αντικείμενα, όπως βαμβάκι ή ένα τσαλακωμένο χαρτομάντηλο και ζητήστε του να τα μετακινήσει, χρησιμοποιώντας τον αέρα που εκπνέει από τη μύτη του.
• Όταν εξοικειωθεί με τη διαδικασία, διοργανώστε μεταξύ σας έναν αγώνα φυσήματος μύτης και κρατήστε σκορ για να το κάνετε πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό για το παιδί.
• Κλείστε το ένα ρουθούνι του παιδιού μαλακά με το χέρι σας και ενθαρρύνετε το να φυσήξει με το άλλο. Κάντε τη διαδικασία εναλλάξ.
• Τέλος, δώστε του ένα χαρτομάντηλο, κρατήστε το πάνω από τη μύτη του και ζητήστε του να φυσήξει μέσα σε αυτό.

Συμβουλή Ειδικού:

Είναι σημαντικό για ένα παιδί να μάθει να φυσάει τη μύτη του γιατί με αυτό τον τρόπο αποφράσσονται και φεύγουν όλες οι βλέννες κι αυτό βοηθά στο να αποφευχθούν ωτίτιδες και άλλες διαταραχές που σχετίζονται με το λόγο και την ομιλία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.