Αρχική Infokids Υγεία Πώς να μάθετε στο παιδί σας να μοιράζεται τα παιχνίδια του

Πώς να μάθετε στο παιδί σας να μοιράζεται τα παιχνίδια του

124438-849x565-BestToysForAutisticChildrenΕάν το παιδί σας αρνείται να μοιραστεί το αγαπημένο παιχνίδι του, δεν συμπεριφέρεται εγωιστικά, αλλά ενεργεί σύμφωνα με την ηλικία του.

Το να μοιράζεται είναι μία ικανότητα που θα αναπτύξει κατά τη διάρκεια αρκετών ετών. Εν τω μεταξύ, οι καβγάδες και η γκρίνια για τα παιχνίδια του θα είναι συχνά φαινόμενα.

Τα παιδιά μαθαίνουν με τη διαδικασία της μίμησης, επομένως καλό θα ήταν να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να δείξετε στο παιδί σας πώς να μοιράζεται τα πράγματά του.

Για παράδειγμα, μπορείτε να του προσφέρετε μια μπουκιά από το γεύμα σας ή μια ευκαιρία να σας βοηθήσει σε κάτι που έχετε αναλάβει να φέρετε εις πέρας. Καθώς το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τη λέξη «μοιράζομαι» για να περιγράψετε τη συμπεριφορά σας. Όταν το παιδί σας προσπαθεί να μοιραστεί, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να επαινέσετε τις προσπάθειές του.

girl-playing-with-blocks

Ένας τρόπος για να αποφύγετε τα ξεσπάσματα σχετικά με την ανταλλαγή παιχνιδιών είναι να αφήσετε το παιδί σας να κρύψει μερικά από αυτά πριν αρχίσει να παίζει με τους φίλους του. Εξηγήστε του ότι τα παιχνίδια που έβαλε στην άκρη δεν πρόκειται να μοιραστούν με τα άλλα παιδιά και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζει ότι όσα έχουν απομείνει είναι για όλους.

Εάν πιστεύετε ότι τα παιχνίδια πρόκειται να υποκινήσουν πολλές διαμάχες, προτρέψτε τα να δημιουργήσουν τα δικά τους προσωπικά παιχνίδια από πλαστελίνη ή πηλό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να συμμετέχουν στις ίδιες δραστηριότητες διασκέδασης χωρίς να χρειάζεται να μοιράζονται τα υπάρχοντά τους.

Μην προσπαθήσετε να τιμωρήσετε ένα παιδί επειδή δεν μοιράζεται τα παιχνίδια του. Δώστε του να καταλάβει ότι είστε απογοητευμένη και λυπημένη με τη συμπεριφορά του, αλλά μην το παρακάνετε. Αφήστε το να δουλέψει όλο αυτό μέσω της συναναστροφής του με τα άλλα παιδιά και να μάθει ότι μερικές φορές χρειάζεται σκληρή δουλειά για να είναι ένας καλός φίλος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.