Αρχική Γωνιά του μαθητή Πώς να μάθω το παιδί μου να μετράει?

Πώς να μάθω το παιδί μου να μετράει?

count_numbers_1

Το παιχνίδι είναι ένας μεγάλος σύμμαχος στη μάθηση των παιδιών. Ότι και να θέλουμε να τους διδάξουμε θα είναι πιο εύκολο και πιο διασκεδαστικό αν γίνει μέσα από ένα παιχνίδι. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε να μάθουμε σε ένα παιδάκι προσχολικής ηλικίας πώς να μετράει:

Discount-School-Supply-Smart-Snacks-Count-Em-Up-PopcornΦτιάξτε με μαρκαδόρους φατσούλες σε κάθε δάχτυλο και αρχίστε να μετράτε. Κόψτε τις άκρες από πλαστικά γάντια, κολλήστε ή ζωγραφίστε ματάκια και μύτη , βάλτε τα στα δάχτυλα και μετρήστε πόσα είναι. Καθημερινά στο σπίτι έχετε πολλές ευκαιρίες για αρίθμηση : τα σκαλιά, τα παράθυρα , πάνω στο σώμα τα χέρια, πόδια, μύτη κτλ Επίσης, ένας ακόμα καλός τρόπος για να βοηθήσετε το παιδάκι σας να μάθει τους αριθμούς είναι να το αφήσετε να παίρνει τηλέφωνο την γιαγιά, την θεία κτλ. Θα του λέτε εσείς ένα ένα τα νούμερα ή θα του τα γράψετε σε ένα μεγάλο χαρτί. Χρησιμοποιήστε ένα μαγνητικό πίνακα με μαγνητικούς αριθμούς, για να μάθετε το παιδί σας να μετράει και να του μάθετε να γνωρίζει τους αριθμούς. Η μέθοδος αυτή είναι πάρα πολύ καλή, γιατί μπορείτε να κάνετε τη μάθηση παιχνίδι και το παιδί ανάλογα με τις ανάγκες του μπορεί να τα κολλάει και να ξεκολλάει τους αρθμούς.

φωτογραφία (13)Η΄ μπορείτε να βάλετε τους αριθμούς σε ένα καλαθάκι και με ένα μαγνητάκι να τους ψαρεύετε. Το παιδί αφού πει ποιος αριθμός είναι θα πρέπει να σας δείξει τόσα δαχτυλάκια όσα λέει αυτός. Επίσης, εκμεταλλευτείτε την ώρα του φαγητού και να του ζητήστε να απαντά στις ερωτήσεις σας με αριθμούς. Για παράδειγμα, πόσα μπισκότα έφαγες? πόσα ποτήρια πορτοκαλάδα ήπιες; Πόσα πιάτα είναι στο τραπέζι, πόσα ποτήρια κτλ.Για να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει τους αριθμούς και να μάθει να μετράει, ένα κόλπο που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε αριθμούς σε κάθε συρτάρι του. Κάθε φορά που θέλετε κάτι, ζητήστε του να ανοίξει το συγκεκριμένο συρτάρι και να φέρει συγκεκριμένο αριθμό πραγμάτων. Κάντε αντιστοίχιση ένα προς ένα, πχ στο τραπέζι βάζουμε ένα πιάτο στη μαμά, ένα πιάτο στον μπαμπά Ρίξτε ένα ζάρι, το παιδί θα πρέπει να σας δώσει τόσα φασόλια όσα έδειξε το ζάρι Φορέστε του ένα βραχιολάκι με καραμέλες ή χρωματιστές χαντρούλες, μετρήστε πόσες είναι οι κόκκινες , οι κίτρινες κτλ

ΣΟΦΙΑ Μ. ΚΟΥΛΟΥΡΗ
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ S.I.
www.anaptixipaidiou.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.