Αρχική Infokids Υγεία Πώς να μετατρέψετε τις διακοπές σε μια αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά

Πώς να μετατρέψετε τις διακοπές σε μια αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά

shutterstock_82771594Η συλλογή εμπειριών είναι σημαντική για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού. Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι ένας πολύ καλός τρόπος να το πετύχετε, απομακρύνοντας συγχρόνως τα παιδιά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για τη σωστή οργάνωση του οικογενειακού ταξιδιού, που θα το μετατρέψουν σε μια αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά σας!

Ξοδέψτε χρήματα σε εμπειρίες
Είναι πιο ωφέλιμο για τα παιδιά αλλά και για εσάς να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα σε εμπειρίες παρά στην αγορά παραδοσιακών σουβενίρ. Μια καλή ιδέα θα ήταν να τραβήξετε φωτογραφίες από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του ταξιδιού (την επίσκεψη σε κάποιο μουσείο ή ψυχαγωγικό πάρκο) και να τις τοποθετήσετε σε κορνίζες επιστρέφοντας στο σπίτι. Αυτό θα ήταν το καλύτερο αναμνηστικό από το ταξίδι σας. Περιορίστε τις άσκοπες αγορές, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν την πραγματική αξία του ταξιδιού, αλλά και να επωφεληθείτε οικονομικά.

Δώστε εκπαιδευτικό χαρακτήρα στο ταξίδι
Μάθετε για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου που πρόκειται να επισκεφθείτε και παρουσιάστε τα στα παιδιά μέσω του παιχνιδιού. Έτσι, όταν φτάσετε στον προορισμό σας θα είναι σε θέση να θυμηθούν και να γνωρίζουν από πριν όσα τους έχετε μεταφέρει. Επιπλέον, η διαδικασία της μάθησης μέσω του παιχνιδιού είναι άκρως διασκεδαστική για τα παιδιά, ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που επιθυμούν να χαλαρώσουν από τις υποχρεώσεις του σχολείου.

Δώστε τους μια φωτογραφική μηχανή
Επιτρέψτε στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφική μηχανή της οικογένειας με την προϋπόθεση ότι θα είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά. Το παν είναι να τους δείχνετε εμπιστοσύνη και να μην είστε υπερβολικά προστατευτικοί εξαιτίας του φόβου σας. Έτσι, τους δίνετε την ευκαιρία να παρατηρήσουν το περιβάλλον γύρω τους και να επικεντρωθούν σε αυτό που τους ενδιαφέρει. Μπορεί να εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα των φωτογραφιών τους, όμως τα παιδιά θα το ευχαριστηθούν πολύ. Και πού ξέρετε; Είναι πολύ πιθανό μερικές από τις φωτογραφίες τους να βρουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο σαλόνι του σπιτιού σας!

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να κρατήσουν ημερολόγιο
Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να κρατήσουν ζωντανές τις αναμνήσεις τους από τα οικογενειακά ταξίδια σας. Παροτρύνετε τα μικρά σας να κρατήσουν ημερολόγιο με τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες του ταξιδιού. Αγοράστε καρτ-ποστάλ από τα μέρη που έχετε επισκεφθεί και ζητήστε τους να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους στο πίσω μέρος της κάρτας. Μια επίσης καλή ιδέα θα ήταν να σημειώσουν τις γευστικές εμπειρίες τους, δίνοντάς τους έτσι ένα επιπλέον κίνητρο για να δοκιμάσουν νέες γεύσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.