Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Πώς να πειθαρχήσω την 2 ετών κόρη μου που έχει πολύ δυναμικό χαρακτήρα;

Πώς να πειθαρχήσω την 2 ετών κόρη μου που έχει πολύ δυναμικό χαρακτήρα;

o-STUBBORN-CHILD-facebookΘα ήθελα να μάθω κάποιους τρόπους για να πειθαρχήσω το 2 χρονών κοριτσάκι μου, το οποίο έχει πολύ δυναμικό χαρακτήρα, δεν φοβάται και γενικά δεν με ακούει καθόλου.

Απαντά η Μπριντάκη Παρασκευή, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολόγος

Τα όρια είναι πολύ σημαντικά και οι γονείς το ξέρουν καλά αυτό, ωστόσο δυσκολεύονται γιατί φοβούνται μήπως χάσουν την αγάπη του παιδιού τους. Δεν θέλουν να εφαρμόσουν τους κανόνες πειθαρχίας που οι ίδιοι δέχτηκαν ως παιδιά. Απουσιάζουν πολλές ώρες από το σπίτι με αποτέλεσμα να βλέπουν ελάχιστα το παιδί και εκεί παρατηρείται δυσκολία στην εφαρμογή των κανόνων. Είναι σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν ότι όσο πιο νωρίς μπουν τα όρια τόσο το καλύτερο. Οι κανόνες ορίζονται ανάλογα με την ηλικία και την συναισθηματική ωρίμανση του παιδιού. Το παιδί συχνά δοκιμάζει και τσεκάρει τα όρια του γονιού. Πολλές φορές χρειάζεται να υπενθυμίσουμε κάποιο κανόνα πολλές φορές. Καλό είναι να διατηρούμε την ψυχραιμία μας. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σταθερότητα και συνέπεια σε αυτά που θέτουμε ως κανόνες ή όρια. Μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε μια σωστή συμπεριφορά. Η ηλικία των δύο είναι πιο δύσκολη γιατί εκεί παρατηρούνται τα πρώτα ξεσπάσματα, οι αντιδράσεις. Εκεί το παιδί αρχίζει να εξερευνά, να ανακαλύπτει, να μαθαίνει τις αντοχές του. Θα χρειαστεί χρόνος για να μάθει να ελέγχει το πείσμα του, χρειάζεται υπομονή.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολόγος
www.greekpsychologist.com
Email: evi_mprintaki@yahoo.gr
Τηλ: 6936637612/211 4048794


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.