Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Πώς να περιορίσω το στρες στην εφηβεία;

Πώς να περιορίσω το στρες στην εφηβεία;

Teen-Depression-and-Anxiety-Are-not-the-Same-Thing-2Στην εφηβεία, τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με μια ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση γεγονός που τους ωθεί πολύ συχνά σε κατάσταση «έντονου άγχους». Διαβάστε τις συμβουλές που εξέδωσε η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Γιατρών και δείτε πώς μπορείτε να περιορίσετε σημαντικά το στρες που σας ταλαιπωρεί:

  • Καταγράψτε όλες τους παράγοντες και τις καταστάσεις που σας προκαλούν άγχος ή στρες.
  • Μειώστε το στρες όπου μπορείτε. Αν πρόκειται για δουλειά ή για εξωσχολικές δραστηριότητες που προκαλούν πολύ στρες μειώστε το χρόνο που αφιερώνετε σε αυτές.
  • Μιλήστε στα μέλη της οικογένειας, σε φίλους ή ένα σύμβουλο σχετικά με αυτά που σας ενοχλούν και σας προκαλούν στρες.
  • Δεχτείτε ότι δεν μπορείτε να διώξετε όλο το στρες από τη ζωή σας, ότι δεν πειράζει να κάνετε κάποιος λάθος και ότι δεν μπορείτε να ελέγχετε τα πάντα.
  • Μην πιέζετε πολύ τον εαυτό σας.

Anxiety-Teen-boy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.