Αρχική InfoMommy Σχέσεις Πώς να σώσεις τη σχέση σου από τη ρουτίνα

Πώς να σώσεις τη σχέση σου από τη ρουτίνα

o-BORED-COUPLE-facebookΓιατί πολλές φορές μια σχέση ξεκινάει με ενθουσιασμό και μετά από λίγα χρόνια πέφτει στη ρουτίνα;

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας - Ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Είναι πολλά αυτά που μπορούν να συμβούν μέσα σε λίγα χρόνια και να αλλάξουν τη ζωή και τη σχέση του ζευγαριού. Το πιο σημαντικό είναι ένα παιχνίδι αλλαγής ρόλων. Ο άντρας από εραστής που είναι στην αρχή γίνεται στη συνέχεια σύζυγος, πατέρας, οικογενειάρχης. Παράλληλα, η γυναίκα από σύντροφος και ερωμένη γίνεται σύζυγος, μητέρα, νοικοκυρά, υπάλληλος, επαγγελματίας. Έτσι, λοιπόν, εύκολα ξεχνούν τους αρχικούς τους ρόλους και αντί για δύο εραστές γίνονται ένας οικογενειάρχης και μια νοικοκυρά ή ένας επαγγελματίας και μια γραμματέας, που μάταια ψάχνουν να βρουν τους χαμένους ρόλους τους.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται σύγχυση και επικρατεί ένα αίσθημα απόστασης και μοναξιάς μέσα στη σχέση που επιτείνεται με το πέρασμα του χρόνου. Παράλληλα, ενισχύεται ολοένα και περισσότερο η απογοήτευση και η πεποίθηση ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει και ότι ο άλλος δεν ανταποκρίνεται τελικά στις αρχικές προσδοκίες.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην πέσει η σχέση στη ρουτίνα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να αποδίδουν τους λόγους της ρουτίνας και των προβλημάτων μιας σχέσης στο σύντροφό τους. Με τον τρόπο αυτό καταλήγουν στο εύκολο συμπέρασμα ότι ο άλλος φταίει και ότι μια νέα σχέση θα λύσει το πρόβλημα, θα τους βοηθήσει να ξεκολλήσουν οριστικά από τη ρουτίνα. Αλλά μια τέτοια στάση τις περισσότερες φορές αναπαράγει τα ίδια προβλήματα και στις επόμενες σχέσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.