Πώς να βοηθήσετε το κοριτσάκι σας να υιοθετήσει σωστές συνήθειες προσωπικής υγιεινής

Tο μικρό σας κοριτσάκι παραπονιέται συχνά για κνησμό ή ερεθισμό στην ευαίσθητη περιοχή; Μην ανησυχείτε, είναι κάτι σύνηθες για τα μικρά κορίτσια, καθώς το δέρμα της ευαίσθητης περιοχής σε αυτή την ηλικία είναι ακόμη πιο λεπτό, πιο ευαίσθητο και περισσότερο ευπαθές στην εμφάνιση ερυθρότητας, κνησμού ή ερεθισμού.

Οι καθημερινές δραστηριότητες των μικρών ενδέχεται να εκθέσουν την ευαίσθητη περιοχή σε επιβλαβή βακτήρια, τα οποία με τη σειρά τους δύναται να προκαλέσουν ενοχλήσεις και να ερεθίσουν το δερματάκι τους, προκαλώντας ακόμη και λοιμώξεις στην πιο ευαίσθητη περιοχή.

Γι’ αυτό το λόγο, η ευαίσθητη περιοχή των νέων κοριτσιών χρειάζεται εξειδικευμένη φροντίδα. Το νέο Lactacyd Girl, με την επιστημονικά μελετημένη σύνθεση με φυσικά συστατικά, όπως εκχύλισμα ροδάκινου, Aloe Vera και L-γαλακτικό οξύ που διατηρεί και προστατεύει τη χλωρίδα του δέρματος, μαλακώνει το δέρμα και το καταπραΰνει από τους ερεθισμούς. Η ιδιαίτερα ήπια, υποαλλεργική σύνθεσή του, χωρίς parabens, οινόπνευμα, χρωστικές και σαπούνι, με φυσιολογικό pH -σε αντίθεση με τα κοινά σαπούνια- είναι παιδιατρικά ελεγμένη υπό την εποπτεία Δερματολόγων και Παιδιάτρων.

Συστήνεται για κορίτσια ηλικίας 3 ετών και άνω έως την εφηβεία

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς:

1. Πλένετε την ευαίσθητη περιοχή εξωτερικά σε καθημερινή βάση, για προστασία από τα επιβλαβή (κακά) βακτήρια
2. Ξεβγάζετε επιμελώς με νερό και αποφεύγετε τη χρήση σφουγγαριών ή γαντιών που είναι γεμάτα μικρόβια
3. Στεγνώνετε την ευαίσθητη περιοχή επιμελώς, ταμπονάροντας ήπια με μία μαλακή πετσέτα