Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Πώς να βοηθήσετε το μωρό σας να μάθει τα ονόματα της οικογένειας

Πώς να βοηθήσετε το μωρό σας να μάθει τα ονόματα της οικογένειας

Στην ηλικία των 6-8 μηνών, το μωρό μας σιγά σιγά αρχίζει να μαθαίνει τα ονόματα των μελών της οικογένειας, ονόματα από γνωστούς και φίλους, καθώς και αγαπημένων κατοικίδιων. Κάθε φορά που ακούει οικεία ονόματα, κοιτάζει προς τη μεριά που βρίσκεται κάποιος ή κάνει κάποια γκριμάτσα, προκειμένου να δείξει ότι αναγνώρισε αυτό που ονομάσατε.

Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής, επισημαίνει ότι από πολύ μικρή ηλικία το μωρό μας μαθαίνει να αναγνωρίζει τα ονόματα των ανθρώπων, καθώς τα ακούει επανειλημμένα.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το μωρό μας να μάθει τα ονόματα:

Δίνουμε έμφαση στο όνομα του κάθε μέλους της οικογένειας ή του φίλου ή του κατοικίδιου κάθε φορά που αναφερόμαστε σε αυτούς. Για παράδειγμα, κοίτα τι όμορφη που είναι η θεία Μαίρη ή κοίτα τι σου έφερε ο κύριος Πέτρος κλπ.
Κάθε φορά που ονομάζουμε ή μιλάμε σε κάποιον, αφήνουμε το μωρό μας να κοιτάζει το πρόσωπό του.
Όταν το μωρό μας κοιτάζει από μόνο του κάποιο πρόσωπο, τότε τονίζουμε το όνομα του π.χ. η κυρία Μαίρη είναι αυτή;
Κατά τη διάρκεια των καθημερινών τυπικών χαιρετισμών χρησιμοποιούμε πάντα τα ονόματα. Π.χ. αντί να πούμε «γεια σου», λέμε «γεια σου Μαίρη».
Κάθε φορά που παίζει η οικογένεια ή οι φίλοι σας κου-κου-τσα με το μωρό σας, προτείνετε να λένε τα ονόματα τους, όταν κρύβουν και εμφανίζουν το πρόσωπο τους. Π.χ. «Πού είναι ο Γιώργος;» «Εδώ είναι ο Γιώργος».
Λέμε π.χ. «Πού είναι ο Γιάννης;» και επιβραβεύουμε το μωράκι μας όταν κοιτάζει το σωστό πρόσωπο.
Εάν το μωράκι μας μπερδευτεί ή κοιτάξει λάθος πρόσωπο, το βοηθάμε δείχνοντάς του το σωστό.

Συμβουλή Ειδικού:
Καθώς το μωράκι μας θα μεγαλώνει, μπορούμε να του μάθουμε και να του δείχνουμε αγαπημένους φίλους και συγγενείς με τη βοήθεια ενός φωτογραφικού άλμπουμ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter