Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Πώς να βοηθήσω τον 6χρονο γιο μου να αντιμετωπίσει το διαζύγιο με τον πατέρα του;

Πώς να βοηθήσω τον 6χρονο γιο μου να αντιμετωπίσει το διαζύγιο με τον πατέρα του;

Καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα με το γιο μου. Είναι αρκετά επιθετικός. Ενώ είναι πολύ ήρεμο παιδί, έχει αρχίσει και φωνάζει με το παραμικρό. Είναι 6 χρονών. Βιώνουμε ένα διαζύγιο και είναι στην Α Δημοτικού. Έχω και ένα μικρότερο γιο. Το διαζύγιο είναι πολύ "βελούδινο" χωρίς τσακωμούς και εντάσεις και τα παιδιά έχουν πολύ συχνή επαφή με τον πατέρα τους. Τι να κάνω για να μην φωνάζει συνέχεια ο γιος μου;

Απαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος

Μπορεί όπως λέτε να έχετε ένα "βελούδινο" διαζύγιο, ωστόσο παραμένει ένα γεγονός που έχει αλλάξει την καθημερινότητα σας. Ίσως ο γιος σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να απορροφήσει όλες αυτές τις αλλαγές. Η ένταση και ο θυμός είναι σημάδια που δείχνουν ότι ο γιος σας αντιδρά σε αυτή την κατάσταση. Κάντε υπομονή, προσπαθήστε να κρατάτε ήπιους τόνους. Συζητήστε με τον γιο σας και προσπαθήστε να κατανοήσετε τι είναι αυτό που του προκαλεί ένταση.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος
Τηλ: 6936637612/ 215 5300652
http://www.greekpsychologist.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.