Αρχική Σχολή Γονέων Πώς να βρείτε χρόνο για το παιδί όταν δουλεύετε πολύ

Πώς να βρείτε χρόνο για το παιδί όταν δουλεύετε πολύ

thumbnailΗ πραγματική γενναιοδωρία προϋποθέτει ειλικρινή προθυμία να προσφέρει κανείς ελεύθερα, χωρίς να σκέφτεται το προσωπικό κέρδος ή την ανταπόδοση. Σημαίνει ότι δίνουμε επειδή κάποιος για τον οποίο νοιαζόμαστε έχει ανάγκη. Μπορεί να συνεπάγεται θυσία ή "ξεβόλεμα" αλλά δεν το βλέπουμε σαν απώλεια, αφού αυτό το είδος μοιρασιάς συνοδεύεται αυτόματα από αίσθημα ικανοποίησης.

Από τη συγγραφέα και θεραπεύτρια Dorothy Law Nolte

Σίγουρα, αυτή η γενναιοδωρία αποτελεί μεγάλο μέρος του έργου μας σαν γονείς. Δίνουμε στα παιδιά μας επειδή μας χρειάζονται και τους δίνουμε ακόμα περισσότερα σε μερικά από τα πιο δύσκολα στάδια που περνούν, βάζοντας στην άκρη τις δικές μας ανάγκες για να καλύψουμε τις δικές τους. Αν ελπίζουμε να μας ανταμείψουν με κάποιο συγκεκριμένο ή άμεσο τρόπο, μάλλον θα απογοητευτούμε. Αυτό που μας δίνει δύναμη όταν θυσιαζόμαστε για χάρη τους, δεν είναι η σκέψη της ανταπόδοσης ή της ανταμοιβής, αλλά τα ισχυρότατα αισθήματα αγάπης και ενδιαφέροντος που τρέφουμε για εκείνα από τη στιγμή που γεννιούνται.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας είναι η παρουσία και η προσοχή μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι και μόνο η παρουσία μας τα βοηθά, όποια ηλικία κι αν έχουν. Εντούτοις, να μοιραζόμαστε το χρόνο μας μαζί τους είναι μερικές φορές το πιο δύσκολο απ όλα. Πολλοί γονείς νιώθουν παγιδευμένοι σε ένα πλήθος υποχρεώσεων. Μεταξύ δουλειάς, σπιτιού, γάμου, και παιδιών, αισθάνονται ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο για τον εαυτό τους. Οι απαιτήσεις είναι ακόμα πιο μεγάλες για τους γονείς που ανατρέφουν χωρίς σύντροφο τα παιδιά τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.