Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Πώς ο εκπαιδευτικός θα διαχειριστεί την διαφορετικότητα στην τάξη;

Πώς ο εκπαιδευτικός θα διαχειριστεί την διαφορετικότητα στην τάξη;

fbhiaffgΣήμερα το σχολείο πρέπει να επινοήσει χώρους και δεσμούς, για να κάνει τους μαθητές πιο παρόντες, πιο προσεκτικούς στη ζωντανή γνώση που τους μεταδίδουν οι εκπαιδευτικοί, πιο υπεύθυνους απέναντι στη ζωή που καλούνται να χτίσουν. Πώς να κάνουμε μια διδασκαλία που να αποδέχεται τα λεγόμενα των μαθητών και να τους οδηγεί να δεχτούν σιγά-σιγά να εγκαταλείψουν την αναδίπλωση στον εαυτό τους και να ανοίξουν τους ορίζοντές τους στη ζωή του πνεύματος;

Ο Κύκλος στρογγυλών τραπεζών και παιδαγωγικών εργαστηρίων αποσκοπεί στη συνάντηση Ελλήνων και Γάλλων επαγγελματιών του χώρου της εκπαίδευσης. Οι συναντήσεις αυτές αποτελούν το εκπαιδευτικό ραντεβού που προτείνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο σύνολο των συνεργατών του από τον χώρο της εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι καθηγητές γλωσσών και οι μελλοντικοί εκπαιδευτικοί. Οι συναντήσεις αυτές διοργανώνονται σε συνεργασία με την Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων, και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Philippe Lacadée είναι ιατρός-ψυχίατρος, ψυχαναλυτής ειδικευμένος σε θέματα παιδιών και εφήβων, μέλος της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου (ECF), της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχανάλυσης (AMP) και της Νέας Λακανικής Σχολής (NLS) προσκαλεί εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων στη στρογγυλή τράπεζα και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του κύκλου "Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο" που θα διεξαχθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαΐου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 9 Μαΐου 

«Δίνοντας σημασία στο λόγο του μαθητή»

Συνάντηση με γονείς και καθηγητές της Γαλλο-ελληνικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά

14.30 / 16.30 – Βιβλιοθήκη

«Η πραγματική ζωή στο σχολείο»

Διάλεξη

20.30 /22.00 – Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας

Σάββατο 10 Μαΐου

«Τι βασανίζει τους εφήβους σήμερα;»

Ημερίδα εργασίας

10.00 / 14.30 – Ανατολικό αμφιθέατρο του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Σίνα 31,Αθήνα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.