Αρχική InfoMommy Σχέσεις Πώς οι σχολικές φωτογραφίες μπορούν να προβλέψουν το χωρισμό

Πώς οι σχολικές φωτογραφίες μπορούν να προβλέψουν το χωρισμό

yearbookpages4Όσα παιδιά φαίνονται δυσαρεστημένα στις σχολικές φωτογραφίες έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο ως ενήλικες σε σχέση με εκείνα που χαμογελούν, υποστηρίζει ψυχολόγος από την Αμερική.

Οι άνθρωποι που έμειναν παντρεμένοι στη ζωή τους είχαν την τάση να χαμογελούν πιο ζεστά στις φωτογραφίες του σχολείου, ενώ εκείνοι που χώρισαν μελλοντικά παρατηρήθηκε ότι χαμογελούσαν λίγο έως καθόλου.

Ο Matthew Hertenstein, αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο DePauw της Ιντιάνα, κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, διερευνώντας αν οι σχολικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν το χαρακτήρα του ατόμου τη δεδομένη στιγμή ή μπορούν να προβλέψουν το μέλλον του.

yearbookΟ Αμερικανός ψυχολόγος μέτρησε τις συναισθηματικές εκδηλώσεις των ατόμων με βάση φωτογραφίες σε εκατοντάδες σχολικές επετηρίδες, ώστε να διαπιστώσει αν μπορούσε να προβλέψει ποιος θα χωρίσει στο μέλλον. Μελετώντας με κάθε λεπτομέρεια το χαμόγελο των παιδιών, παρατήρησε ότι οι διαζευγμένοι δεν συνήθιζαν να χαμογελούν ή παρουσίαζαν ένα χαμόγελο που δεν ήταν αληθινό.

Μαζί με την ομάδα του, ο ψυχολόγος εξέτασε τις παιδικές και εφηβικές φωτογραφίες ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών σε μια μικρή πόλη δυτικά των ΗΠΑ. Στα πλαίσια της έρευνας εξέτασαν, επίσης, φωτογραφίες συμμετεχόντων σε γενέθλια και αποφοιτήσεις και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι φωτογραφίες που προέβλεψαν ακριβέστερα το διαζύγιο ήταν εκείνες από τις σχολικές επετηρίδες.

Ωστόσο, ο καθηγητής Matthew Hertenstein επισημαίνει ότι το χαμόγελο στις φωτογραφίες δεν συνεπάγεται πάντα ευτυχισμένες καταστάσεις και επομένως δεν μπορεί από μόνο του να αποτελέσει έγκυρο παράγοντα πρόβλεψης. “Το χαμόγελό σας ή η έλλειψή του δεν μπορεί να καθορίσει τη μοίρα σας. Υπάρχουν σίγουρα μεμονωμένες περιπτώσεις που σίγουρα διαφέρουν”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.