Αρχική Infokids Υγεία Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον πυρετό στα παιδιά;

Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον πυρετό στα παιδιά;

feverΟ πυρετός είναι μια ένδειξη ότι κάτι συμβαίνει στο σώμα του παιδιού και από αυτή την άποψη είναι ωφέλιμος τονίζει η Σταυρούλα Βαλαβέρη Παιδίατρος, Επιμελήτρια Παιδιατρικής Κλινικής, Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Γενικά, πυρετός πάνω από 38,2 που προκαλεί δυσφορία στο παιδί πρέπει να τον αντιμετωπίζετε. Δεν πρέπει να φοβομαστε τον πυρετό και να στεκόμαστε με ένα θερμόμετρο πάνω από το παιδί. Το ύψος του πυρετού δεν είναι ανάλογο της βαρύτητας της υποκείμενης νόσου. Εάν το παιδί έχει κάτι σοβαρό θα παρουσιάσει, επιπλέον με τον πυρετό, αλλαγή στη διάθεση του και στη συμπεριφορά του.Εάν παίζει ευχάριστα παρόλο που έχει πυρετό δεν είναι ανάγκη να επέμβουμε. Εάν όμως είναι γκρινιάρικο αδύναμο ή αρκετά ¨άρρωστο¨ το ανακουφίζουμε και επικοινωνούμε με τον παιδιατρο.

Διαβάστε περισσότερα:

Πείτε «αντίο» στον παιδικό πυρετό χωρίς φάρμακα

Ο πυρετός είναι φίλος μας!

9 πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν το παιδί έχει πυρετό

Πώς να μειώσετε τον πυρετό του παιδιού σας χωρίς αντιπυρετικά φάρμακα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.