Πώς πρέπει να τοποθετούμε τα παγωτά και τις γρανίτες στο ψυγείο για να μην λιώνουν;

Παγωτά και γρανίτες κάθε καλοκαίρι μονοπωλούν τις επιλογές των παιδιών που ζητούν κάτι γλυκό και συνάμα δροσιστικό για να αντιμετωπίσουν την έντονη ζέστη.

Το ξέρετε ότι η σωστή κατάψυξη των καλοκαιρινών αυτών εδεσμάτων εξασφαλίζει και την διάρκεια ζωής τους χωρίς πιθανές αλλοιώσεις;

Κι όμως είτε αγοράζετε παγωτό από κάποιο κατάστημα είτε το φτιάχνετε μόνοι σας θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η κατάψυξη θα πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία 0 έως -10 βαθμούς ούτως ώστε παγωτά και γρανίτες να κρατάνε την υφή τους.

Να θυμάστε όμως ότι η  κατάλληλη  θερμοκρασία για να τα σερβίρετε, είναι λίγο λιγότερη από την θερμοκρασία δωματίου.

Για αυτό κάθε φορά που θα βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο φροντίστε να περιμένετε 1-2 λεπτά, για να προσαρμοστεί στο περιβάλλον.

Μάλιστα ειδικά για τις γρανίτες θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αντί να τις τοποθετείτε ξαπλωτές στα ράφια της κατάψυξης θα πρέπει να τα τοποθετείτε καθέτως και ανάμεσα στις σχάρες όπως δείχνει και η φωτογραφία. Life-Hacks_Freezer-Pops