Αρχική Quiz Πώς προβλέπουν οι δορυφόροι τον καιρό;

Πώς προβλέπουν οι δορυφόροι τον καιρό;

Astrium-Metop-B-Weather-satelliteΤο σημαντικότερο όργανο ενός μετεωρολογικού δορυφόρου είναι μια φωτογραφική μηχανή, που μπορεί να φωτογραφίσει τη Γη σε διαφορετικά μήκη κύματος του φωτός. Στο φως της ημέρας, η φωτογραφική μηχανή μπορεί να τραβήξει πολύ καθαρές έγχρωμες φωτογραφίες, αλλά δεν καταγράφει μόνο το ορατό φως. Οι μετεωρολογικοί δορυφόροι μπορούν επίσης να τραβήξουν φωτογραφίες στο υπέρυθρο φάσμα και να μας δώσουν πληροφορίες για τη θέση και τη θερμοκρασία των νεφών στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Αφού επεξεργαστούν τα δεδομένα αυτά σε υπολογιστές, οι μετεωρολόγοι πληροφορούνται για τις ώρες ηλιοφάνειας, τις καταιγίδες, τις βροχοπτώσεις και τη θερμοκρασία. Οι φωτογραφίες των μετεωρολογικών δορυφόρων είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, αλλά τα στοιχεία που μας παρέχουν χρειάζονται συμπλήρωση. Οι επίγειοι μετεωρολογικοί σταθμοί παραμένουν η κύρια πηγή πληροφοριών σε ό,τι αφορά την πρόγνωση του καιρού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.