Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Πώς συμπεριφέρονται τα μαλλιά σας πριν και μετά τον τοκετό

Πώς συμπεριφέρονται τα μαλλιά σας πριν και μετά τον τοκετό

shutterstock-51283090-2Πολλές συζητήσεις γίνονται γύρω από το θέμα των μαλλιών μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι μέλλουσες μαμάδες -εκτός των άλλων- έρχονται αντιμέτωπες με μία σειρά ερωτημάτων που αφορούν την υγεία των μαλλιών τους και ακόμα περισσότερο του εμβρύου.

Κατά τη διάρκεια της κύησης τα μαλλιά της εγκύου φαίνονται περισσότερο πυκνά, λαμπερά και υγιή. Αυτό συμβαίνει επειδή τα οιστρογόνα, που προκαλούν την ανάπτυξη των μαλλιών, φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Κατά μέσο όρο κάθε γυναίκα χάνει περίπου 100-150 τρίχες την ημέρα, αριθμός που από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι τον τοκετό μειώνεται στις 30 τρίχες την ημέρα!

pregnant-womanΩστόσο, αυτό το πλεονέκτημα των εγκύων δεν διαρκεί για πάντα. Αμέσως μετά τον τοκετό οι γυναίκες αντιμετωπίζουν απότομη και έντονη τριχόπτωση. Πρόκειται για το φαινόμενο της επιλόχειας τριχόπτωσης, το οποίο διαρκεί περίπου 2-3 μήνες και δεν χρειάζεται θεραπεία. Τα καλά νέα είναι ότι η απώλεια δεν είναι μόνιμη και μέσα σε λίγους μήνες τα μαλλιά σας θα επιστρέψουν στη φυσιολογική τους μορφή.

Όσον αφορά το βάψιμο των μαλλιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καλό θα ήταν να περιμένετε μέχρι το δεύτερο τρίμηνο, όπου το έμβρυο είναι λιγότερο ευάλωτο και η δημιουργία των οργάνων του έχει ολοκληρωθεί. Μια ασφαλής λύση οι ανταύγειες, καθώς οι τρίχες δεν βάφονται από τη ρίζα, η βαφή δεν ακουμπά το δέρμα, άρα δεν περνούν χημικά στον οργανισμό της εγκύου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.