Αρχική InfoMommy Συμβουλές Πώς θα αφαιρέσω τα αγκάθια του αχινού από την πατούσα μου;

Πώς θα αφαιρέσω τα αγκάθια του αχινού από την πατούσα μου;

Sea_urchin_upside_downΚι εκεί που περπατάτε ανέμελη στην παραλία και παίζετε με τα παιδιά ξαφνικά, νιώθετε έναν έντονο πόνο στην πατούσα σας..Πατήσατε αχινό και σας άφησε ως ενθύμιο ορισμένα αγκάθια.. Πώς λοιπόν θα απαλλαγείτε από αυτά;

Αυτό που συνηθίζεται, είναι η επάλειψη με λάδι, στα σημεία της επιδερμίδας που έχουν μπει τα αγκαθάκια. Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο ή baby oil ή λάδι αντηλιακό.  Περιμένουμε λίγο και, όταν μαλακώσει το δέρμα, πιέζουμε μηχανικά στα σημεία με τα δάχτυλά μας, ώστε να βγουν προς τα έξω τα αγκάθια του αχινού. Προσεκτικά, τα τραβάμε για να τα απομακρύνουμε. Καλό είναι, αυτό να γίνει με τσιμπιδάκι φρυδιών, το οποίο προηγουμένως θα έχουμε απολυμάνει. Μόλις βγουν τα αγκαθάκια, βάζουμε λίγο αντισηπτικό ή οινόπνευμα στα σημείο, για να αποφευχθεί η πρόκληση μόλυνσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.