Αρχική InfoMommy Υγεία Πώς θα απαλλαγείτε από τη θυλακίτιδα

Πώς θα απαλλαγείτε από τη θυλακίτιδα

waxing-salon-sydney

Συμβαίνει συχνά μετά από την αποτρίχωση στο σώμα ή στο πρόσωπο, οι νέες τρίχες να μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα, προκαλώντας ερεθισμό, κόκκινα σπυράκια και μολύνσεις.

Για να απαλλαγούμε απ’ τις τρίχες που «γυρίζουν» προς τα μέσα και δεν μεγαλώνουν εξωτερικά του δέρματος, πρέπει να κάνουμε 1 φορά το μήνα ένα scrub. Η απολέπιση καθαρίζει την επιδερμίδα απ’ τα νεκρά κύτταρα κι αφήνει το δέρμα καθαρό.

Σημαντικό επίσης είναι να απλώνετε στην επιδερμίδα σας καθημερινά μία κρέμα ενυδατική που θα το μαλακώσει ώστε να μπορούν να «περάσουν» μέσα απ’ αυτό οι νέες τρίχες. Και πριν την αποτρίχωση, να καθαρίζετε τα επίμαχα σημεία με οινόπνευμα.

th

Σε περίπτωση βέβαια που εμφανιστούν έντονα σπυράκια στο δέρμα, χρησιμοποιήστε μια αντιβιοτική κρέμα τοπικά για διάστημα περίπου μία εβδομάδας. Κι αν επιμένουν, επισκεφτείτε τον δερματολόγο.

Αν η φλεγμονή είναι έντονη και δημιουργηθεί κύστη στο δέρμα, τότε είναι πιθανό να χρειαστεί διάνοιξη με ειδικό χειρουργικό λέιζερ ή μικροχειρουργική διαθερμία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.