Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Πώς θα απογαλακτίσω ομαλά, γιατί θέλω να ξαναμείνω έγκυος ;

Πώς θα απογαλακτίσω ομαλά, γιατί θέλω να ξαναμείνω έγκυος ;

babyogaΕίστε ήδη μανούλες εδώ και λίγο και απολαμβάνετε τόσο πολύ τις στιγμές σας με το βρέφος σας που σκέφτεστε σύντομα να ξαναβιώσετε τη χαρά τη μητρότητας; Διαβάστε την ερώτηση που μας έστειλε η αναγνώστρια Α.Κ. σχετικά με το πώς θα καταφέρει να απογαλακτίσει ομαλά το μωράκι της προκειμένου να κάνει ένα δεύτερο. " Εδώ και 10 μήνες κρατάω στην αγκαλίτσα μου τον μπεμπάκο και τον θηλάζω κανονικότατα ενώ ήδη έχω αρχίσει να του δίνω κρέμες και αλεσμένο φαγητό. Με τον άντρα μου θέλουμε σύντομα να κάνουμε και δεύτερο παιδί, για να μην έχουν μεγάλη διαφορά. Πώς θα μπορέσω να απογαλακτίσω ομαλά για να μην χρειαστεί να διακόψω το θηλασμό απότομα;"

Η Κατερίνα Προβελέγγιου, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος, απάντησε τα εξής "Η φύση προνόησε ούτως ώστε να μην μπορεί μια γυναίκα να μείνει εύκολα έγκυος όταν θηλάζει, για να μπορέσει να μεγαλώσει λίγο το νεογέννητό της! Με άλλα λόγια, ο θηλασμός αποτελεί μια εναλλακτική αντισυλληπτική δράση, κατά 40% περίπου. Στη περίπτωση όμως, που επιθυμείτε διακαώς μια νέα εγκυμοσύνη και θέλετε να επισπεύσετε τον απογαλακτισμό, θα πρέπει να ξεκινήσετε σταδιακά να παραλείπετε τα ενδιάμεσα γεύματα, δίνοντας στο μωρό σας τεχνητό γάλα. Σ’ αυτήν την περίπτωση συνιστάται όπως το πρώτο και το τελευταίο γεύμα της ημέρας μείνουν σταθερά κατά τη διάρκεια της μεταβατικής αυτής περιόδου. Στο τέλος να μείνει μόνο το βραδινό, μετά από το οποίο μπορούν να σας βοηθήσουν κάποια δισκία που θα σας συνταγογραφήσει ο γυναικολόγος σας, ώστε να ολοκληρωθεί ομολότερα ο απογαλακτισμός. Μετά από αυτή την διαδικασία, η οποία μπορεί να διαρκέσει 2-3 εβδομάδες, θα μπορέσετε να ξεκινήσετε τις προσπάθειες για μια δεύτερη εγκυμοσύνη."


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.