
Πώς θα απολυμάνω το σφουγγάρι της κουζίνας;
Η κουζίνα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως καθαρή και να την φροντίζετε με σχολαστικότητα καθώς τα μικρόβια παραμονεύουν να φωλιάσουν στα τρόφιμα με άμεσο κίνδυνο για την υγεία όσων τα καταναλώσουν. Το σφουγγάρι της κουζίνας θα πρέπει ανά τακτά διαστήματα να το απολυμαίνετε. Πώς;
Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές:
Βάλτε στα χέρια σας γάντια από καουτσούκ. Αφού καθαρίσετε το σφουγγάρι με απορρυπαντικό πιάτων και το ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό, βάλτε σε ένα μικρό μπολ ζεστό νερό και λίγο χλωρίνη.
Αφήστε το σφουγγάρι να μουλιάσει μέσα στο μπολ για 5-10 λεπτά. Πιέστε το σφουγγάρι μια-δυο φορές, ώστε να απομακρυνθούν όλα τα μικρόβια από πάνω του.Ξεπλύνετε το καλά και πολλές φορές κάτω από κρύο νερό.