Αρχική Deco Πώς θα διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο για να είναι τα παιδιά σας ήρεμα

Πώς θα διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο για να είναι τα παιδιά σας ήρεμα

Children bedrooms

Από την Ελένη Καϊρη, ψυχολόγος, ειδική σύμβουλος για το ελληνικό φενγκ σούι

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου πρέπει να είναι απέριττη για να επιτρέπει στο παιδί να δημιουργήσει, να ηρεμεί και να κοιμάται χωρίς πρόβλημα.

Οι κουρτίνες και τα κλινοσκεπάσματα πρέπει να έχουν απαλά χρώματα. Οι απεικονίσεις τεραστίων ζώων και ηρώων κινουμένων σχεδίων σε κουρτίνες και σεντόνια διαταράσσουν τον ύπνο των παιδιών, ιδίως αν είναι νευρικά και υπερκινητικά.

1 (1)

Ακατάλληλη είναι επίσης η διακόσμηση στους τοίχους με παρόμοιες απεικονίσεις. Ο κόσμος των παιδιών σας πρέπει να είναι γαλήνιος.

Οι πίνακες και οι φωτογραφίες στέλνουν μηνύματα και δημιουργούν δονήσεις σχετικές με το ερέθισμα που φέρουν. Τα παιδιά χρειάζονται απεικονίσεις που να τους δημιουργούν τα ανάλογα ερεθίσματα και να στέλνουν υποσυνείδητα μηνύματα για δημιουργία, ανάπτυξη, πνευματική και σωματική ισορροπία.

Αφαιρέστε τις απεικονίσεις με αρνητικά, επιβλαβή και επικίνδυνα μηνύματ, όπως θλιβερά τοπία και σκηνές πολέμου ή φωτογραφίες από έργα φρίκης και ψυχεδελικά συγκροτήματα μουσικής. Τα παιδιά, μικρά ή μεγάλα, δεν έχουν ακόμα συναίσθηση, όπως δεν είχατε κι εσείς στην ηλικία τους, για το τι τα επηρεάζει αρνητικά. Εσείς πρέπει να τα καθοδηγήσετε.

-feng-shui-1

Ανάλογα με την ηλικία τους, κατάλληλα σύμβολα είναι απεικονίσεις από παραμύθια, νεράιδες, ζώα ή παραστάσεις από τη φύση, παγκόσμιοι χάρτες, επιστημονικά επιτεύγματα, αποφθεύγματα αρχαίων Ελλήνων σοφών, κλασικά έργα λογοτεχνίας και ποιήσεως αρχαίων Ελλήνων και άλλων, το πλανητικό σύστημα, ο έναστρος ουρανός, η ανατολή του ηλίου, έπαινοι και διπλώματα.

Γενικά, δημιουργήστε ένα περιβάλλον το οποίο υποθάλπει την ανάπτυξη και τη δημιουργία και όπου το παιδί μεγαλώνει με την αίσθηση της σιγουριάς και της εμπιστοσύνης ότι ζει σε έναν ασφαλή κόσμο.

kid room

Οι συλλογές αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και αεροπλάνων, που έχω δει σε πολλά υπνοδωμάτια μεγαλύτερων παιδιών, δημιουργούν μια χαώδη κατάσταση. Η υπερβολικά υψηλή ενέργεια που προκαλείται διαταράσσει τον ύπνο και την  ψυχολογία του παιδιού. Τα κάνει νευρικά και υπερκινητικά και σε πολλές περιπτώσεις εριστικά και επιθετικά.

Τα όργανα γυμναστικής, όπως και στην περίπτωση των ενηλίκων, δεν ανήκουν στο δωμάτιο των παιδιών. Πρέπει να γυμνάζονται αλλού, διαφορετικά δημιουργείται ένας κυκεώνας ενεργειών.

kids-room-

Αν έχετε μικρότερα παιδιά, φροντίστε οι απεικονίσεις να βρίσκονται σε ύψος απ' όπου μπορούν να βλέπουν χωρίς να πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια.

Αν έχετε μωράκια, τοποθετήστε στο δωμάτιό τους κουνουπιέρα. Ακόμα κι αν υπάρχει σίτα είναι χρήσιμη για να μπορείτε να ανοίγετε τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να εισχωρήσουν τα ενοχλητικά κουνούπια.

room

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής πρέπει να χρησιμοποιείται μόνον όταν είναι απαραίτητο και να βρίσκεται όσο το δυνατό πιο μακριά από το κρεβάτι του παιδιού. Ο χώρος εργασίας καλό είναι να καλύπτεται από ένα διαχωριστό πριν κοιμηθεί το παιδί ή να καλύπτονται το γραφείο και ο υπολογιστής με ένα ύφασμα για να μην τους βλέπει από το κρεβάτι και δημιουργούνται δονήσεις ανησυχίας και εντάσεως.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.