Αρχική InfoDad Πώς θα δηλώσω τα ανήλικα παιδιά και τα προστατευόμενα μέλη στην φορολογική δήλωση;

Πώς θα δηλώσω τα ανήλικα παιδιά και τα προστατευόμενα μέλη στην φορολογική δήλωση;

imgF31Οι γονείς ανηλίκων τέκνων ή ενήλικων προστατευόμενων τέκνων θα πρέπει να αναγράψουν τα στοιχεία τους στις φορολογικές δηλώσεις 2013, ώστε να κατοχυρωθούν τα αφορολόγητα ποσά αλλά και σαν προϋπόθεση για να λάβουν το επίδομα τέκνων στην περίπτωση που το δικαιούνται .

Πώς δηλώνονται στο Ε1 τα ανήλικα παιδιά

Πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία τους (όνομα, έτος γέννησης και ΑΜΚΑ) στον πίνακα 9 στη σελ. 4 της δήλωσης.

Πώς δηλώνονται στο Ε1 προστατευόμενα μέλη άνω των 18 ετών 

Πρέπει να αναγραφούν τα στοιχεία τους στον πίνακα 9 στη σελ. 4. Τα παιδιά πρέπει να λάβουν Α.Φ.Μ. και να δηλωθούν στη φορολογική δήλωση του προστάτη της οικογενείας με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.Εάν τα παιδιά κάνουν δική τους φορολογική δήλωση και δεν έχουν εισόδημα, αλλά διαθέτουν δικό τους σπίτι ή αυτοκίνητο ή άλλο περιουσιακό στοιχείο θα "φορτωθούν" με τεκμήρια διαβίωσης και θα φορολογηθούν για το τεκμαρτό εισόδημα. Εάν τα τεκμήρια των παιδιών καλυφθούν με χρηματικές δωρεές από τον προστάτη της οικογένειας, θα πρέπει αυτός να δικαιολογήσει με δικά του εισοδήματα τις δωρεές, οι οποίες θα θεωρηθούν γι' αυτόν ως τεκμήρια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.