Αρχική Γωνιά του μαθητή Πώς θα γίνει αποδοτικότερο το διάβασμα των παιδιών;

Πώς θα γίνει αποδοτικότερο το διάβασμα των παιδιών;

boy-studyingΤις προϋποθέσεις για να είναι όσο το δυνατόν αποδοτικότερο το διάβασμα των παιδιών στο σπίτι, ανέλυσε ο οικογενειακός σύμβουλος Τάσος Χαρμαντάς, σε ομιλία του προ ημερών στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και του διευθυντή Γιώργου Σαλή. Όπως τόνισε ο ομιλητής, το παιδί χρειάζεται ήρεμη οικογενειακή ατμόσφαιρα και τα μέλη της οικογένειας πρέπει να έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους, αλλά και κοινές αντιλήψεις παιδαγωγικής. Υπογράμμισε ακόμη ότι το παιδί πρέπει να έχει πρόγραμμα εργασίας και ελεύθερο χρόνο και να μην είναι παραφορτωμένο με εξωσχολικά μαθήματα. Επίσης, πρέπει να έχει το δικό του δωμάτιο και να μην ενοχλείται από την κίνηση των άλλων μελών της οικογένειας.

Συνεχίζοντας ο Τάσος Χαρμαντάς είπε ότι στις βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχή μελέτη, εντάσσονται η ενθάρρυνση του παιδιού, η καλλιέργεια της αυτοεκτιμήσεώς του και των εσωτερικών κινήτρων. «Συμμετοχή – είπε – δεν είναι να επιμένουμε πιεστικά για να μας πει το παιδί το μάθημα, ενώ εμείς κρατάμε το βιβλίο, απαιτώντας παπαγαλία»Συμμετοχή δεν σημαίνει να του δημιουργήσουμε τη συνήθεια να κάθεται για να μελετήσει μόνον όταν είμαστε δίπλα του. Άλλωστε, έτσι του δίνουμε την εντύπωση ότι η μελέτη είναι θέμα της μητέρας και του πατέρα και όχι δικό του».

Καταλήγοντας ο Τάσος Χαρμαντάς επεσήμανε ότι στόχος των γονέων θα πρέπει να είναι η βοήθεια προς τα παιδιά για το πώς αυτά θα μαθαίνουν και όχι η προετοιμασία για την επόμενη μέρα και μόνον.

Διαβάστε επίσης:

10 sos συμβουλές για το διάβασμα στο σπίτι

«Μαμά, δε θέλω να διαβάσω»: Μια εκπαιδευτικός και μια ψυχολόγος απαντούν στο πιο δημοφιλές ερώτημα που απασχολεί τους γονείς

5 tips των δασκάλων που μπορείτε να εφαρμόσετε και στο σπίτι

Πώς μπορούν οι γονείς να κάνουν τη δουλειά του δασκάλου πιο εύκολη;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.