Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια "Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;": Έλα να μάθεις τα μυστικά για να διαβάζει το παιδί χωρίς φωνές στο Public Συντάγματος

"Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;": Έλα να μάθεις τα μυστικά για να διαβάζει το παιδί χωρίς φωνές στο Public Συντάγματος

Μαθητές που ζουν με το άγχος των καλών βαθμών. Γονείς που συνδέουν την πρόοδο των παιδιών τους με την δική τους επιτυχία. Αποτέλεσμα; Μια ζωή-κόλαση για μικρούς και μεγάλους. Και το κυριότερο; Παιδιά που δεν αγαπούν το σχολείο. Τους τρόπους για να ανατραπεί αυτή η νοσηρή κατάσταση αναδεικνύει με τον χειμαρρώδη λόγο και τα βιωματικά παραδείγματα που χρησιμοποιεί η διδάσκουσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με διδακτορικό στη Στρατηγική των Επιχειρήσεων, Μαρίνα Ψιλούτσικου στο βιβλίο της «Πως θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο». Επιστρατεύει δε, τις αρχές της Στρατηγικής και της Λήψης Αποφάσεων για να δείξει στους γονείς πως οι σωστοί χειρισμοί θα οδηγήσουν χωρίς πίεση στους καλούς βαθμούς και την πρόοδο.

Η μόρφωση είναι το μεγαλύτερο εφόδιο που μπορεί να προσφέρει ένας γονέας στο παιδί του. Αλλά δεν ξεκινάει στην πρώτη δημοτικού? ξεκινάει στο πρώτο «Γιατί, μαμά;». Και δεν τελειώνει στην τρίτη λυκείου ούτε στην αποφοίτηση από τις μεταπτυχιακές σπουδές. Τελειώνει τη μέρα που το παιδί θα πάψει να νιώθει ερευνητής, τη μέρα που θα πάψει να ανακαλύπτει τον κόσμο. Τελειώνει τη μέρα που κάποιος θα το πείσει πως είναι κακό να ρωτάει. Τελειώνει τη μέρα που κάποιος θα το πείσει πως οφείλει μόνο να απαντάει. Μην επιτρέψετε να γίνουν οι απαντήσεις πιο σημαντικές από τα ερωτήματα. Τίποτα άξιο λόγου δεν συνέβη ποτέ επειδή κάποιος επανέλαβε μια «σωστή» απάντηση σε κάποιον που την ήξερε ήδη.

 
Όλοι γεννιόμαστε τέλειοι ερευνητές, με αστείρευτη διάθεση για μάθηση. Ως μωρά, αντιμετωπίζουμε τα πάντα με ενδιαφέρον και χρησιμοποιούμε όλες τις αισθήσεις μας για να τα καταλάβουμε. Δημιουργήστε το περιβάλλον που θα επιτρέψει στο παιδί σας να νιώθει σε όλη του τη ζωή ερευνητής. Τα τυπικά, οι βαθμοί και τα πτυχία θα έρθουν ως φυσική συνέπεια.

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά το νέο βιβλίο "Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;" τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Public Συντάγματος.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η αρχισυντάκτης του περιοδικού ΤΑΛΚ, Πελιώ Παπαδιά και η δημοσιογράφος Ζωή Κρονάκη.

Είσοδος  Ελεύθερη

Public Συντάγματος
Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθηνά
21 0818 1333


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.