Αρχική InfoMommy Συμβουλές Πώς θα καθαρίσετε την κεραμική εστία σας με φυσικό τρόπο και πώς θα την προστατεύσετε από τις γρατζουνιές

Πώς θα καθαρίσετε την κεραμική εστία σας με φυσικό τρόπο και πώς θα την προστατεύσετε από τις γρατζουνιές

estia-davos-b

Τα "μάτια" της κεραμικής εστίας είναι αρκετά ευαίσθητα και επόμενο είναι ότι χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή από τα "μάτια" της συμβατικής κουζίνας μας. Ας δούμε όμως πώς θα τα καθαρίσουμε με φυσικό τρόπο, χωρίς τη χρήση χημικών προϊόντων.

Γεμίστε ένα μπολ με χλιαρό νερό.
Με ένα σφουγγάρι (που δε χαράζει) βουτηγμένο σε χλιαρό νερό, μουλιάστε την επιφάνεια της εστίας και τους ξεραμένους λεκέδες.
Πλένετε συνεχώς το σφουγγάρι για να απομακρύνετε από πάνω του τα υπολείμματα των λεκέδων, καθώς μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια της εστίας.
Ρίξτε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας πάνω σε κάθε επίμονο λεκέ και αφήστε να δράσει για 10-15 λεπτά.
Σκουπίστε με καθαρό και μουλιασμένο σφουγγάρι και τρίψτε απαλά για να απομακρύνετε το λεκέ από την επιφάνεια.
Επαναλάβετε εάν οι λεκέδες επιμένουν.

Πώς απομακρύνουμε τις γρατζουνιές από την κεραμική εστία

Το ότι εμείς βλέπουμε γρατζουνισμένη την κεραμική εστία δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητα έτσι. Συνήθως δύσκολοι λεκέδες όπως αυτοί της ζάχαρης αφήνουν γραμμές πάνω στην κεραμική εστία. Έτσι με ένα καλό καθάρισμα φεύγουν και οι υποτιθέμενες γρατζουνιές που μας τρόμαξαν.

Δυστυχώς όμως εάν οι γρατζουνιές είναι βαθιές, δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα. Μπορείτε όμως να προστατευτείτε από επόμενες.

Πώς προστατεύω την κεραμική κουζίνα από γρατζουνιές;

Χρησιμοποιούμε πάντα σκεύη με λείες και επίπεδες βάσεις.
Δεν σέρνω ποτέ τα σκεύη εάν θέλω να τα βγάλω από τη φωτιά ή να τα αλλάξω μάτι. Τα σηκώνω και τα μετακινώ!
Εάν πέσει σιρόπι ή ζάχαρη από την κατσαρόλα, το σκουπίζω αμέσως. Η ζάχαρη είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των κεραμικών εστιών.
Αποφεύγουμε να φέρουμε σε επαφή ζεστό σκεύος με αλουμινόχαρτο. Το αλουμινόχαρτο θα αφήσει σκούρο γκρι λεκέ στην επιφάνεια της εστίας σας.
Κρατάμε πάντα καθαρή την κεραμική κουζίνα, έτοιμη για την επόμενη χρήση.
Δεν αφήνουμε λερωμένα κουτάλια ή κουτάλες στην κεραμική επιφάνεια.

Πηγή: tospitakimou.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.