Αρχική InfoMommy Συμβουλές Πως θα ξεπαγώσετε σωστά το κρέας;

Πως θα ξεπαγώσετε σωστά το κρέας;

kreas-840x420

Κάποιες φορές, έχουμε τόσο λίγο χρόνο γαι να φτιάξουμε το φαγητό ώστε βιαζόμαστε να ξεπαγώσουμε το κρέας (οποιοδήποτε κρέας) με αποτέλεσμα η διαδικασία να γίνεται κάθε άλλο παρά σωστά! Αλλά ποιος είναι ο σωστός τρόπος...

- Βγάζουμε το κρέας από την κατάψυξη και το τοποθετούμε σε ένα σκεύος φαγητού (πχ τάπερ) αρκεί να έχει καπάκι ώστε να το κλείσουμε και το βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου ώστε να γίνει ομαλή μετάβαση σε φυσιολογική θερμοκρασία. Αυτός είναι ο σωστός και υγιεινός τρόπος ξεπαγώματος όχι μόνο γιατί έτσι θα ξεπαγώσει σωστά αλλά με αυτό το τρόπο θα είναι και νοστιμότερο όταν μαγειρευτεί! Αν τώρα, δεν έχετε αρκετό χρόνο γι'αυτό, είναι πολύ καλύτερα να φτιάξετε κάτι άλλο, παρά να επιταχύνετε με λάθος τρόπο τη διαδικασία!

Από την άλλη,παρατηρούνται συχνά λάθη όπως τα παρακάτω, τα οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγουμε:

Να ξεπαγώνουμε σε ζεστό νερό, γιατί αυτό θα χαλάσει την υφή και τη γεύση του κρέατος!

Ξεπαγώνουμε εκτός της συντήρησης του ψυγείου. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσονται βακτήρια που πολλαπλασιάζονται ραγδαία!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.