Αρχική InfoMommy Συμβουλές Πώς θα ξεπαγώσω σωστά το καταψύκτη;

Πώς θα ξεπαγώσω σωστά το καταψύκτη;

mystkaΤα ψυγεία τελευταίας τεχνολογίας διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα απόψυξης. Εάν είστε από τους "άτυχους" και το δικό σας ψυγείο δεν διαθέτει τέτοιο μηχανισμό μην στεναχωριέστε σας έχουμε τη λύση για να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη γρήγορα και εύκολα. Πρώτα απ΄όλα θα πρέπει να θυμάστε ότι για να αποφύγετε τον σχηματισμό πάγου πρέπει να έχετε καλό σφράγισμα στην πόρτα. Η υγρασία που θα εισχωρήσει μέσα στον καταψύκτη, στερεοποιείται και δημιουργεί τον πάγο. Αν ή πόρτα είναι καλά σφραγισμένη εμποδίζεται η είσοδος στην υγρασία.

Για να αποψύξετε λοιπόν σωστά και αποτελεσματικά την κατάψυξη, κάντε τα εξής βήματα:

Εφοδιαστείτε με πετσέτες και πανιά. Βάλτε τις πετσέτες μέσα στα ράφια, στον πάτο της κατάψυξης και στο πάτωμα για να απορροφήσουν τα νερά που θα λιώσουν από τον πάγο. Αν δεν έχει ο καταψύκτης δικό του δοχείο για να πέφτουν τα νερά, βάλτε ένα ταψί μπροστά του και αδειάζετε το, κάθε φορά που γεμίζει.

Αφαιρέστε τα φαγητά. Βάλτε τα φαγητά σας στο ψυγείο.

Κλείστε το ρεύμα. Βεβαιωθείτε ότι το ρεύμα είναι κλειστό και δεν κινδυνεύετε να πάθετε ηλεκτροπληξία, καθώς ό πάγος θα ξεπαγώνει και το νερό θα τρέχει προς το μέρος σας, όσο εσείς θα καθαρίζετε τον καταψύκτη.

Βοηθήστε τον πάγο να λιώσει ή απλώς περιμένετε. Αν ο πάγος είναι λίγος αφήστε τον να λιώσει μόνος του. Αν όμως βιάζεστε, υπάρχουν κάποιοι τρόποι να βοηθήσετε τον πάγο να ξεπαγώσει πιο γρήγορα. Βράστε νερό και ρίξτε το στον πάγο. Εναλλακτικά τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα να φυσάει προς την είσοδο της κατάψυξης Βοηθάει τον αέρα να ανακυκλώνεται και έτσι θα λιώσουν πιο γρήγορα οι πάγοι.

Καθαρίστε: Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό ή 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με 1/4 νερό, για να καθαρίσετε απαλά την κατάψυξη.

Ανάψτε το ρεύμα και αφήστε την κατάψυξη να κρυώσει. Σιγουρευτείτε ότι έχετε στεγνώσει καλά την κατάψυξη πριν την ανάψετε, διαφορετικά θα αρχίσει πάλι να σχηματίζεται πάγος πριν καν βάλετε φαγητά μέσα στην κατάψυξη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.