Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Πώς θα μπορέσουν τα παιδιά μου να έρθουν κοντά όταν η διαφορά ηλικίας τους ξεπερνά τα 16 χρόνια;

Πώς θα μπορέσουν τα παιδιά μου να έρθουν κοντά όταν η διαφορά ηλικίας τους ξεπερνά τα 16 χρόνια;

harry-styles-playing-with-baby-lux-one-direction-cute-adorable"Ο γιος μου είναι 16 χρονών και τώρα εγκυμονώ το δεύτερο μου παιδί. Πώς θα μπορέσουν τα παιδιά μου να έρθουν κοντά όταν τους χωρίζει τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας;"

Απαντά η Λουίζα Θεοφάνους, Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σας, με το καλό να δεχτείτε το μωράκι σας. Η εγκυμοσύνη, ειδικά όταν έρχεται μετά από τόσα χρόνια, είναι μια καλή ευκαιρία για να προετοιμαστούμε για την ανατροφή του παιδιού μας, από άποψη σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας. Συχνά, μέσα από προηγούμενες εμπειρίες μας, ξέρουμε τι θέλουμε να επαναλάβουμε και τι να κάνουμε διαφορετικά με το δεύτερο μας παιδί. Στην περίπτωσή σας, με τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας, ο πιο καλός και εφικτός τρόπος να συνδεθούν είναι το μεγάλο σας παιδί να εμπλακεί στη φροντίδα και στην ψυχαγωγία του μικρού.

Είναι μια καλή ευκαιρία να ωριμάσει και ο μεγάλος σας γιος, αναλαμβάνοντας ευθύνες, χωρίς βέβαια πίεση, αλλά μέσα από ενθάρρυνση, και επιβράβευση που θα έρθει από εσάς τους γονείς αλλά και την ανταπόκριση του μωρού, που θα τον αναγνωρίζει και θα τον αγαπά ως τον μεγάλο του αδελφό. Συζητήστε επίσης μαζί του από τώρα πώς αισθάνεται για τον ερχομό του μωρού και αν θα ήθελε να εμπλακεί στη φροντίδα του. Ο δεσμός αίματος από μόνος του δεν είναι αρκετός, αν υπάρχει μεγάλη απόσταση, ανταγωνισμός, διακρίσεις και άλλες αρνητικές εμπειρίες και συναισθήματα. Ό,τι και να συμβεί πάντως από την αρχή, αν υπάρχει θετικότητα και ειλικρινής επικοινωνία, τα παιδιά σας θα βρουν σταδιακά έναν τρόπο να δεθούν μεταξύ τους σε αυτή τη μοναδική σχέση.

 


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.