Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Πώς θα πρέπει να επιλέξω το μαιευτήρα μου;

Πώς θα πρέπει να επιλέξω το μαιευτήρα μου;

doctor talks with pregnant womanΑποφάσισα να γράψω κάτι τέτοιο, γιατί ίσως βοηθήσει τις μέλλουσες μαμάδες, αλλά και εμάς τους μαιευτήρες, τις μεν πρώτες για μια επιλογή που τους ταιριάζει περισσότερο, και εμάς οδηγώντας μας σε μια ποιο συναισθηματική και ανθρώπινη προσφορά υπηρεσιών, μέσα από τις απαιτήσεις των ίδιων των γυναικών! Η εύρεση του κατάλληλου γιατρού για σας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Ιδανικά, θέλετε όλες ένα γιατρό που να σας βλέπει σαν συμμετέχουσα κατά τη διάρκεια του τοκετού, όχι σαν έναν ασθενή. Πριν επιλέξετε κάποιον από μας καλό είναι να λάβετε υπόψη τα παρακάτω:

Συζητήστε με φίλες γυναίκες που είχαν την εμπειρία του τοκετού, για το τι και το πώς, τι ένιωσαν με τον γιατρό τους, πως τις αντιμετώπισε, πως στάθηκε στα δύσκολα, αν υπήρχαν!

Περιορίστε τη λίστα σας σε κάποιους γιατρούς και στη συνέχεια να κάντε ένα αναγνωριστικό ραντεβού για να τους δείτε και να τους μιλήσετε από κοντά. Βεβαιωθείτε ότι οι οικονομικές τους απαιτήσεις μπορούν να καλυφθούν από τον προϋπολογισμό σας.

obcareΕπισκεφτείτε δυο, τρεις γιατρούς που θα επιλέξετε έχοντας μια λίστα με σημαντικά ερωτήματα που θέλετε να ρωτήσετε. Ρωτήστε αν απαντά ο ίδιος στα τηλέφωνα ή μεταφέρονται από κάποια γραμματέα η κάποια μαία, σχέδια διακοπών, μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων, τα ασφαλιστικά προγράμματα, τις συνεργασίες με τα μαιευτήρια και το βασικότερο απ' όλα πώς βλέπει την γυναίκα, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και ζητήστε να μάθετε αν ο ίδιος είναι εκεί καθ' όλη την διάρκεια του τοκετού ή καλύπτεται από κάποιες μαίες.

Αν υπάρχει χρόνος, καλό θα ήταν να μπορέσετε να συνομιλήσετε με μέλλουσες μητέρες στην αίθουσα αναμονής για να πάρετε μια αίσθηση της φιλοσοφίας του γιατρού αναφορικά με τη γέννα.

Καθώς βγαίνετε από τη συνέντευξη, βεβαιωθείτε ότι είχατε μια πλήρη ενημέρωση και ότι δεν υπήρχαν σημεία που αμφιβάλλετε. Θέλετε και πρέπει να ξέρετε πώς αυτός ο γιατρός προσεγγίζει τη γέννηση, καθώς και το πώς ο γιατρός διαχειρίζεται τη γέννηση. Μήπως ο γιατρός είναι άκαμπτος και υπερβολικά τεχνικός ή ιατρικός στη συζήτηση και τη φιλοσοφία; Ψάξτε για μια ισορροπία μεταξύ των φυσικών μεθόδων ελέγχου του πόνου και την ιατρική διαχείριση, καθώς και υποστηρικτική παρουσία.

Να είστε ευέλικτες. Μερικές φορές, το απροσδόκητο συμβαίνει κατά τη διάρκεια της γέννας. Επιλέξτε ανθρώπους –γιατρούς, τολμηρούς αλλά και μετρημένους, ανθρώπινους αλλά και επιστημονικούς γιατρούς που τα πτυχία τους είναι τα δικά τους σκαλοπάτια προς την επιστημονική τους ανέλιξη και όχι στρατιωτικά παράσημα προς επίδειξη. Μάθετε για την εγκυμοσύνη και για τον τοκετό όσα μπορείτε παραπάνω, έτσι ώστε να έχετε θέση και άποψη, όχι στην ιατρική καθοδήγηση, αλλά στο συναισθηματικό κομμάτι και το κομμάτι διαχείρισης.

Η σχέση μαιευτήρα – εγκύου είναι ένα συμβόλαιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σαν τέτοιο πρέπει να το βλέπουν και τα δυο μέρη. Τέλος όταν επιλέξετε τον μαιευτήρα σας, εμπιστευτείτε τον! Όχι πάντα άκριτα, αλλά με πολλές ερωτήσεις, περιμένοντας πάντα μεγάλες ακούραστες απαντήσεις.

Άρης Τσιγκρής – Μαιευτήρας Γυναικολόγος – Χειρουργός
Νικ. Πλαστήρα & Θησέως, Μαρούσι
Τηλέφωνο ιατρείου: 210 6144080
Κινητό: 6932338954
Μαιευτήριο ΙΑΣΩ: 210 6184000
www.draristsigris.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter