Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Πώς θα προστατεύσω το μωρό από τα οικιακά ατυχήματα;

Πώς θα προστατεύσω το μωρό από τα οικιακά ατυχήματα;

sized_20120407200141_f39fbda6061dc1a6cb9470708ca981acΟ ερχομός του παιδιού στη ζωή σας, σας έχει ενθουσιάσει και κάθε μέρα λαχταράτε να δείτε τα νέα κατορθώματά του στο σπίτι. Είστε όμως σίγουρη ότι το σπίτι σας είναι "φιλικό" για τα βρέφη; Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά αποτελούν από τις πιο ευπαθείς ομάδες σε ό,τι αφορά στα οικιακά ατυχήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 60% του συνολικού αριθμού ατυχημάτων σε παιδιά ηλικίας έως 5 χρόνων είναι αυτά που συμβαίνουν στο σπίτι. Η γοητεία της περιπέτειας, η αυξημένη περιέργεια, η ανωριμότητα στην κρίση αλλά και η αδυναμία στον συντονισμό των κινήσεων αποτελούν τις κυρίες αιτίες πρόκλησής τους.

Σίγουρα αυτό που όλοι οι γονείς επιθυμούν είναι να δημιουργήσουν συνθήκες ασφαλείας που θα αποτρέψουν, θα προλάβουν ή θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο ατυχημάτων των παιδιών τους μέσα στο σπίτι. Όσο καλά προετοιμασμένοι και να είστε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές γιατί όλο κάτι μπορεί να σας έχει ξεφύγει.

- Τοποθετήστε ψηλά στα ντουλάπια εντομοκτόνα, απορρυπαντικά, φυτοφάρμακα και φάρμακα που το παιδί μπορεί να βάλει στο στόμα του και να να δηλητηριαστεί.

- Καλύψτε όλες τις πρίζες με ειδικό προστατευτικό κάλυμμα και βάλτε προστατευτικά σφαλείας σε όλα τα παράθυρα.

- Κλειδώστε όλα τα ντουλάπια.

- Βεβαιωθείτε ότι οι αφυγραντήρες, οι θερμάστρες και όλα τα αντίστοιχα μηχανήματα είναι μακριά από την κούνια.

- Κρύψτε καλά τις πλαστικές σακούλες καθώς είναι επικίνδυνες για πρόκληση πνιγμού.

1348735327_441852585_1-BabyProofing-Creating-Safe-Accident-proof-Homes-Pitampura
- Περιορίστε τα έπιπλα του σπιτιού σας, κρατώντας τα απαραίτητα, φροντίζοντας πάντα να μην έχουν αιχμηρές γωνίες και να μην κρέμονται μακριά τραπεζομάντιλα.

- Τα χαμηλά έπιπλα δεν πρέπει να τοποθετούνται κοντά σε παράθυρα, καθώς το παιδί μπορεί να σκαρφαλώσει πάνω τους και να πέσει από ψηλά.

- Όλες οι πρίζες στο σπίτι και ιδιαιτέρα στο δωμάτιο του παιδιού θα πρέπει να είναι σκεπασμένες με ειδικό προστατευτικό κάλυμμα (υπάρχει σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρικών εξαρτημάτων).

- Τοποθετήστε προστατευτικές μπάρες (ή πόρτα) στην αρχή και στο τέλος της εσωτερικής σκάλας.

-Αποφύγετε τα μικρά χαλιά, που μετακινούνται εύκολα από τη θέση τους, καθώς μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα, οδηγώντας σε πτώση και τραυματισμό. Προτιμήστε μεγάλα χαλιά που στερεώνονται κάτω από έπιπλα.

6d6546f68dae573d68f7b6e99c2bfa19_XL

- Αποθηκεύστε τα παιχνίδια σε ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους, που δεν πρέπει να κλείνουν ερμητικά, ώστε να μην είναι εύκολο το παιδί να εγκλωβιστεί σε αυτά. Προτιμήστε κουτιά από ύφασμα ή πλαστικό χωρίς καπάκι.

- Αποφύγετε τη χρήση κεριών, φυτών και βάζων με νερό γιατί τα μωρά μπορεί να το πιουν κατά λάθος.

- Τοποθετήστε στα τζάμια ειδικά προστατευτικά αυτοκόλλητα που προστατεύουν σε περίπτωση θραύσης του τζαμιού.

- Στις εσωτερικές πόρτες τοποθετήστε τον ειδικό μηχανισμό, που τις εμποδίζει να κλείνουν απότομα, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος να τραυματιστεί το παιδί και ιδίως να "πιάσει" τα δακτυλάκια του.

- Στην κουζίνα, θα πρέπει τα χερούλια από τις κατσαρόλες να είναι γυρισμένα προς τα μέσα, ώστε το παιδί να μη μπορεί να τα φτάσει/αναποδογυρίσει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.