Αρχική InfoBaby Τοκετός Πώς θα βοηθήσετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια του τοκετού;

Πώς θα βοηθήσετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια του τοκετού;

Ο φόβος χειροτερεύει τον πόνο και όλοι φοβούνται αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν ή να ελέγξουν. Το να μάθετε να χαλαρώνετε σας βοηθάει να παραμείνετε ήρεμη και από τα μαθήματα γέννας θα μάθετε τρόπους αναπνοής που μπορεί να σας βοηθήσουν στις συσπάσεις.

Η θέση σας μπορεί επίσης να κάνει διαφορά, αναφέρει ο Στέφανος Χανδακάς, Μαιευτήρας - Ενδοσκοπικός χειρουργός - ΓυναικολόγοςΟρισμένες γυναίκες προτιμούν να γονατίζουν, να περπατάνε ή να κουνιούνται προς τα πίσω. Σε ορισμένες βοηθάει το μασάζ, όμως άλλες δεν θέλουν να τις αγγίζουν. Το να νιώθετε ότι έχετε τον έλεγχο για το τι σας συμβαίνει, είναι πολύ σημαντικό. Δουλεύετε εσείς με τη μαία σας και η μαία μαζί σας, γι αυτό μη διστάσετε να της κάνετε ερωτήσεις ή να ζητήσετε οτιδήποτε. Το να έχετε κάποιον σύντροφο, συγγενή ή κάποιον φίλο που να μπορείτε να στηριχτείτε ή που να μπορεί να σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια του τοκετού, βοηθάει πολύ. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την ανάγκη παυσίπονου. Εάν όμως δεν έχετε κάποιον, μην ανησυχείτε, η μαία θα σας δώσει όλη τη βοήθεια που χρειάζεστε.

Τέλος, κανένας δεν μπορεί να σας πει από πριν πώς είναι ο τοκετός. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν θα χρειαστείτε παυσίπονο, μην το αποκλείσετε σαν προοπτική. Σε μερικές περιπτώσεις, θα βοηθήσει τον τοκετό να γίνει πιο απολαυστικός και πιο πλήρης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.