«Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου με το διάβασμα; Πώς θα πετύχει στις εξετάσεις»: Οι συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσει κάθε μαθητής (video)

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο του Infokids.gr «Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου με το διάβασμα; Πώς θα πετύχει στις εξετάσεις»που πραγματοποιήθηκε στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με την χορηγία του brainy.gr.

Απλά βήματα για την επιτυχία στις εξετάσεις

Οι Μαργαρίτα Ρουβά, συνιδρύτρια και CEO της ψηφιακής πλατφόρμας εκπαίδευσης και μάθησης Brainy.gr  και Βάσω Μπουζή, φιλόλογος από το Brainy.gr στις ομιλίες τους έδωσαν στους γονείς αλλά και τους μαθητές πολύτιμες συμβουλές και κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς θα πρέπει να οργανώσουν το διάβασμά τους ώστε να επιτευχθεί η σχολική επιτυχία.

Είναι καλό να υπάρχουν προγραμματισμένες ώρες διαβάσματος και γιατί; Υπάρχουν τρόποι ώστε το παιδί να θυμάται περισσότερα όταν διαβάζει, ειδικά στα θεωρητικά μαθήματα που απαιτούν αποστήθιση; Υπάρχουν τρόποι καλύτερης αφομοίωσης των μαθημάτων; Πώς γίνεται κάποια παιδιά να διαβάζουν πάρα πολύ και να παίρνουν υψηλούς βαθμούς και πώς άλλα να μη διαβάζουν τόσο και να πετυχαίνουν παρόμοιες βαθμολογίες; Ή, κάποια άλλα, παρά τη μελέτη τους, να παίρνουν κακούς βαθμούς;

Οι ομιλήτριες παρουσίασαν στους μαθητές τα μυστικά της οργανωμένης μελέτης και ενός μεθοδικού διαβάσματος. Συχνά, κατά τις τελευταίες εβδομάδες πριν την έναρξη των εξετάσεων, οι μαθητές αγχώνονται για το αν θα προλάβουν να κάνουν αρκετές επαναλήψεις και αν θα καταφέρουν να καλύψουν τα κενά μσε μια ύλη που, όσο περνάνε οι ημέρες, όλο και πιο τεράστια και χαοτική φαίνεται.

Θυμηθείτε πως για να αξιοποιηθεί ο χρόνος μελέτης του παιδιού χρειάζεται σταθερός ρυθμός στο διάβασμα και απόλυτη αυτοσυγκέντρωση, με ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα κάθε μισή ώρα για τα παιδιά του δημοτικού και κάθε μία ώρα για τα παιδιά του γυμνασίου-λυκείου. Από εκεί και πέρα, αυτό που πρέπει να καταλάβει είναι πως το σωστό διάβασμα χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και σύστημα. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει με μελέτη της τελευταίας στιγμής ή όταν μας απασχολεί παράλληλα και κάτι άλλο.

Πώς θα αντιμετωπίσουν το άγχος των εξετάσεωνοι  μαθητές;

Η Αγγελική Καβαλιεράτου Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων αναφέρθηκε στο άγχος των εξετάσεων και τα έντονα συναισθήματα που βιώνουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων όταν πλησιάζει ο καιρός των προαγωγικών/απολυτήριων εξετάσεων, των εξετάσεων εισαγωγής για τα Πρότυπα και των Πανελλαδικών. Έδωσε στους γονείς συμβουλές και οδηγίες για το πώς θα πρέπει να διαχειριστούν  την απαιτητική περίοδο των εξετάσεων των μαθητών και πώς να σταθούν αποτελεσματικά δίπλα στο παιδί τους πρωτίστως ψυχοσυναισθηματικα και δευτερευόντως σε ζητήματα επίδοσης. Κάθε γονιός γνωρίζει τις δυνατότητες του παιδιού.  Αυτό που τελικά μοιάζει να έχουν ανάγκη περισσότερο οι έφηβοι από τους γονείς τους κατά τη δύσκολη περίοδο των εξετάσεων είναι στήριξη, σταθερότητα, ασφάλεια και αποδοχή.

Ας δούμε τα highlights του σεμιναρίου

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ BRAINY.GR

To brainy.gr είναι η ψηφιακή πλατφόρμα μάθησης, ένα σύγχρονο σύστημα μελέτης σχεδιασμένο από έμπειρους εκπαιδευτικούς, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε μαθητή ξεχωριστά!

Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου και η σχολική ύλη κάθε μαθήματος αναπτύσσεται από τους εκπαιδευτικούς της πλατφόρμας ολοκληρωμένα μέσω μίας σειράς animated videos σε επίπεδο:

Θεωρίας

Ασκήσεων βιβλίου

Επιπλέον ασκήσεων εμπέδωσης

Πρότυπων διαγωνισμάτων

Διαδραστικών quizzes διαφορετικoύ τύπου ερωτήσεων, επιπέδων δυσκολίας που προσαρμόζονται δυναμικά στις δυνατότητες κάθε παιδιού.

Η οπτικοποίηση της πληροφορίας κάθε μαθήματος συνδυαστικά με κίνηση και ήχο μεγιστοποιούν την κατανόηση και την αφομοίωση ενώ κεντρίζουν το ενδιαφέρον των σύγχρονων παιδιών καθώς συμβαδίζει με τον νέο τρόπο που αντιλαμβάνονται και λειτουργούν.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙNFOKIDS

«Κερδίστε 50 € έκπτωση για κάθε ενεργοποίηση ετήσιας συνδρομής σας! Χρησιμοποιήστε τον κωδικό brainy50»

Διαβάστε επίσης:

Τα ρήματα που τελειώνουν σε «–αίνω» και ένα κόλπο για να μάθουν τα παιδιά τις εξαιρέσεις

“Ο Βασιλιάς Μακρυπωγωνάτος και το βιβλίο που άλλαξε τον κόσμο”: Mια ιστορία για τη σημασία της δημοκρατίας

Σεμινάριο Infokids «Πώς θα ανακαλύψω τα ταλέντα και τα χαρίσματα του παιδιού μου»