Αρχική InfoDad Πώς το Facebook παραβιάζει την ιδιωτική ζωή μας

Πώς το Facebook παραβιάζει την ιδιωτική ζωή μας

1_1141Το Facebook «καταπατά» το ευρωπαϊκό δίκαιο που αφορά στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, παρακολουθώντας και εντοπίζοντας ανθρώπους χωρίς τη συγκατάθεσή τους, αναφέρεται σε άρθρο του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC επικαλούμενο σχετική έκθεση που δημοσιοποίησε η βελγική Επιτροπή για την Προστασία του Απορρήτου. Η επιτροπή κατηγόρησε το Facebook ότι έχει επανειλημμένως αποφύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών σχετικά με το θέμα, ενώ έκανε έκκληση στους χρήστες της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης να εγκαταστήσουν λογισμικό για την προστασία του απορρήτου στους υπολογιστές τους προκειμένου να μην είναι δυνατόν ο εντοπισμός τους από το Facebook.

Από την πλευρά του το κοινωνικό δίκτυο υποστήριξε ότι συμμορφώνεται πλήρως με τις νομοθεσίες περί προστασίας των δεδομένων, ενώ αμφισβήτησε τις «εξουσίες» του βελγικού οργανισμού.
Με τη σειρά της η Επιτροπή εξαπέλυσε κατηγορίες κατά της ιστοσελίδας υποστηρίζοντας ότι «Το Facebook καταπατά το βελγικό και ευρωπαϊκό δίκαιο που αφορά στην προστασία του απορρήτου». Η Επιτροπή είχε συντάξει έκθεση ερευνώντας τις αλλαγές που είχαν γίνει τον Ιανουάριο στην πολιτική απορρήτου του κοινωνικού δικτύου.

Σε σχετική ανακοίνωση της η Επιτροπή αναφέρει ότι το Facebook έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει τις βελγικές και άλλες ευρωπαϊκές διακιοδοσίες, επιμένοντας ότι υπόκεινται μόνο στους νόμους τις Ιρλανδίας, όπου βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα του κοινωνικού δικτύου.

«Το Facebook απέτυχε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις», αναφέρεται στην έκθεση της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα της έρευνά ήταν «ανησυχητικά. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η οποία βρίσκεται σε συνεργασία με τους αντίστοιχους γερμανικούς, ολλανδικούς, γαλλικούς και ισπανικούς φορείς, αναφέρει ότι το Facebook δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει λεπτομερώς με ποιον τρόπο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα που συλλέγονται.
Εκπρόσωπος του Facebook αμφισβήτησε σε δηλώσεις της τις εξουσίες της βελγικής Επιτροπής, ωστόσο δήλωσε ότι η εταιρεία θα επανεξετάσει τα αποτελέσματα της μελέτης σε συνεργασία με την ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων.

«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι οι άνθρωποι έχουν τον έλεγχο των όσων επιλέγουν να μοιραστούν και με ποιον», δήλωσε η εκπρόσωπος της ιστοσελίδας. «Το Facebook σέβεται τους ευρωπαϊκούς νόμους και συμμορφώνεται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων και για τον λόγο αυτόν η εφαρμογή των προσπαθειών (της Επιτροπής) δεν είναι σαφής», πρόσθεσε η ίδια.

Αυτή είναι η δεύτερη έκθεση που έχει καταθέσει το τρέχον έτος η βελγική Επιτροπή κατηγορώντας το Facebook ότι καταπατά τους νόμους του απορρήτου. Σε έκθεση που είχε δημοσιοποιήσει τον Φεβρουάριο αναφερόταν ότι η ιστοσελίδα έχει κάνει ιδιαίτερα περίπλοκες τις ρυθμίσεις απορρήτου, προκαλώντας σύγχυση στους χρήστες.

«Σβήνει» τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών η Google


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter