Αρχική Παιδικά Εργαστήρια "Πόσα μουσεία χωράνε σ’ ένα μουσείο;" στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (30/3)

"Πόσα μουσεία χωράνε σ’ ένα μουσείο;" στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (30/3)

National-Museum-Of-Anthropology-Mexico-CityΤο Μουσείο Kυκλαδικής Τέχνης στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του εργαστηρίων προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 4 έως 5 ετών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Πόσα μουσεία χωράνε σ’ ένα μουσείο;» με την Αντωνία Βέλλιου και την Δέσποινα Σακελλαρίου που θα διεξαχθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί.

Στο Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας του Μεξικό μια κολοσσιαία ομπρέλα ενώνει κάτω από το άνοιγμά της τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν και άνθισαν στη χώρα του Μεξικού. Αζτέκοι, Μάγιας, Ολμέκοι και Ζαποτέκας είναι κάποιοι από τους πολιτισμούς που συναντάμε μέσα στο μουσείο αυτό.

Στεκόμαστε μπροστά στα γιγαντιαία αγάλματα και ακούμε τις φωνές που μας ψιθυρίζουν μύθους και παραμύθια από τους αρχαίους αυτούς λαούς! Η θεά Caotlicue, η μεγάλη μητέρα, μας λέει πώς γέννησε τον ήλιο, το φεγγάρι και τ’αστέρια και πώς στόλισε μ’αυτά τον ουρανό!

Ακολουθούμε την πέτρα του ήλιου, τον Ολμέκο παλαιστή, το ερπετό της φωτιάς και άλλα γλυπτά που μας ταξιδεύουν μέσα στους αιώνες.

Στο τέλος αυτού του ταξιδιού θα μιλήσουμε για όλα αυτά που είδαμε με τα χέρια μας και τον πηλό. Θα τον πλάσουμε, θα τον χαράξουμε, θα τον τσιμπήσουμε, θα τον κόψουμε και θα τον ενώσουμε για να του δώσουμε σχήματα και μορφές που θυμίζουν το ταξίδι μας!

Τα παιδιά να φοράνε άνετα και πρόχειρα ρούχα!

Πότε: Κυριακή 30 Μαρτίου ώρα: 11.30 – 13.00
Συμμετοχή: €10 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €7 το καθένα)
Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα

210 7228321-3


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.