Αρχική Quiz Πόσα ζώα μπορούσε να μεταφέρει η Κιβωτός του Νώε;

Πόσα ζώα μπορούσε να μεταφέρει η Κιβωτός του Νώε;

Noahs_ArkΣτο συμπέρασμα ότι η Κιβωτός του Νώε θα μπορούσε να μεταφέρει μέχρι και 70.000 ζώα, χωρίς να βυθιστεί, αν φτιαχνόταν σύμφωνα με τις διαστάσεις που αναφέρονται στη Βίβλο, κατέληξαν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Leicester.

Η κιβωτός του Νώε θα μπορούσε να επιπλεύσει ακόμη και αν μεταφέρονταν στο εσωτερικό της δύο ζώα από κάθε είδος, υπολόγισαν οι επιστήμονες. Αν και οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι πως τελικά όλα τα ζώα θα χωρούσαν σε αυτό το τεράστιο σκάφος, είναι βέβαιοι όμως πως θα άντεχε το βάρος των 70.000 πλασμάτων χωρίς να βυθιστεί.

Μια ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών από το Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Leicester, μελέτησε τις ακριβείς διαστάσεις της Κιβωτού, όπως αναφέρονται στο βιβλίο της Γένεσης.

noahs-ark-by-edward-hicks-1846Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Θεός έδωσε εντολή στο Νώε να κατασκευάσει ένα σκάφος με διαστάσεις 300 πήχεις μήκος, 50 πήχεις πλάτος και 30 πήχεις ύψος – συνιστώντας ξύλο gopher (έτσι αναφέρεται στη Βίβλο) για την τεράστια σωσίβια λέμβο.

Οι φοιτητές υπολόγισαν πως η εβραϊκή και αιγυπτιακή μέθοδος μέτρησης πήχεων αντιστοιχεί στα 48,2 εκατοστά, με αποτέλεσμα η Κιβωτός να έχει μήκος 144 μέτρα.

Χρησιμοποιώντας τις διαστάσεις αυτές, όπως επίσης και την αρχή του Αρχιμήδη για την πλευστότητα καθώς και το μέγεθος των ζώων, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η Κιβωτός του Νώε θα μπορούσε να επιπλεύσει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.