Αρχική InfoDad Πόσες ώρες εβδομαδιαίως επιτρέπεται η ποδηλασία στους άνδρες;

Πόσες ώρες εβδομαδιαίως επιτρέπεται η ποδηλασία στους άνδρες;

cyclistΟι άνδρες άνω των 50 ετών που περνούν εννέα ώρες την εβδομάδα πάνω στο ποδήλατο είναι έως πέντε φορές πιο πιθανό να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Βρετανοί επιστήμονες εξέτασαν 5.200 ποδηλάτες στα πλαίσια του μεγαλύτερου ερευνητικού προγράμματος που έχει διεξαχθεί ποτέ αναφορικά με τις επιπτώσεις της ποδηλασίας στην υγεία.

Η ομάδα των επιστημόνων από το University College του Λονδίνου διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ ποδηλάτου και στειρότητας ή προβλημάτων στύσης, όπως αναφέρει ένας πανάρχαιος μύθος για την ανδρική υγεία.

Ωστόσο, η στατιστική σχέση με τον καρκίνο του προστάτη θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα και απροσδόκητη ανησυχία για την υγεία εκατομμυρίων ανδρών που χρησιμοποιούν τακτικά το ποδήλατο τους, όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Men’s Health.

Η ποδηλασία γνωρίζει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν το ποδήλατο είτε ως χόμπι στον ελεύθερο χρόνο τους είτε ως μέσο μεταφοράς από και προς την εργασία τους. Μάλιστα, πέρα από τις προαναφερθείσες αρνητικές επιπτώσεις, προσφέρει αρκετά οφέλη στην υγεία των ανθρώπων συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου διαβήτη τύπου 2, της εμφάνισης καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.